Acasă Actualitate Miercuri, am avut primele cinci persoane vaccinate cu serul Johnson&Johnson în Timiș

Miercuri, am avut primele cinci persoane vaccinate cu serul Johnson&Johnson în Timiș

333
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 5 mai, 3.344 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în Timiș. Defalcat, 2.402 persoane s-au vaccinat cu serul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech, 340 au ales Moderna și 597 au primit vaccinul Vaxzevria produs de AstraZeneca. În premieră a fost folosit și serul Janssen al companiei Johnson&Johnson, administrat într-o singură doză. Cinci persoane l-au primit la medicul de familie, singura modalitate de administrarea a acestuia, cel puțin la acest moment. Și miercuri, cei mai mulți dintre vaccinați, 2.267 mai exact, au primit rapelul.

La maratonul de vaccinare al Spitalului Militar din Timișoara, desfășurat la unitatea de campanie de la Stadionul CFR, care a debutat marți, s-au vaccinat până acum peste 850 de persoane, 452 doar miercuri. Această campanie, la fel ca cele identice desfășurate concomitent și în alte șase spitale militare, presupune fluxuri de vaccinare Pfizer care funcționează non-stop, nefiind nevoie de programare în platformă. Maratonul se va încheia marțea viitoare, 11 mai.

De sâmbătă, vaccinarea fără programare se va putea realiza în toate centrele din țară, indiferent de serul administrat. Persoanele de peste 65 de ani se vor putea prezenta doar cu buletinul, de-a lungul întregului program al centrului ales, în timp ce ceilalți, doar după ora 14.00, până la finalizarea programului. Programarea în platformă oferă prioritate, dar, suplimentar, vor fi oferite și bonuri de ordine.

Până joi, la nivelul județului Timiș au fost administrate 267.064 de doze de vaccin anti-coronavirus. În total, 106.632 de persoane s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin, 53.795 au primit-o doar pe prima. Alte cinci persoane care au primit o singură doză de vaccin Johnson&Johnson au finalizat deja schema de vaccinare. La nivel de județ au fost raportate, în total, 125 de reacții adverse, de intensitate scăzută spre moderată. În ultimele 24 de ore a apărut una nouă: o persoană vaccinată a raportat eritem pe o suprafață extinsă și dificultate de mobilizare a brațului, simptome însă remise după câteva zile.

„Vaccinarea este soluția optimă pentru imunizarea împotriva COVID-19, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, amintesc reprezentanții DSP Timiș.

 

Comentarii

comentarii