Acasă Actualitate Miercuri s-a propus carantina pentru alte cinci localități din Timiș

Miercuri s-a propus carantina pentru alte cinci localități din Timiș

636
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 3 martie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a propus impunerea carantinei în alte cinci localități din județ: Otelec, Biled, Moșnița Nouă, Moșnița Veche și Urseni, ultimele trei parte a comunei Moșnița Nouă. Cu doar o zi în urmă s-au înaintat și propunerile de introducere a aceleiași măsuri pentru două săptămâni în Dudeștii Vechi și de prelungire acesteia cu încă șapte zile în Dumbrăvița și Șandra.

„Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1.000 de locuitori la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză la nivelul unităților administrativ-teritoriale care au rata de infectare peste 6/1000 de locuitori. Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut analiză pe fiecare dintre aceste unități administrativ-teritoriale pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării. Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică analizele, iar INSP a transmis, ieri seară, avizele pentru carantinarea localităților Otelec, Biled și  UAT Moșnița Nouă – doar localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș.

Așadar, în urma avizului INSP, subprefectul Mircea Băcală a convocat miercuri o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a localităților Otelec, Biled și  UAT Moșnița Nouă – localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni pentru o perioadă de 14 zile.

„Hotărârile vor fi transmise de urgență  Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei. Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinele șefului DSU.

Hotărârile CJSU privind carantinarea împreună cu modelul Declarației pe propria răspundere vor fi transmise localităților și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro. De asemenea ordinele șefului DSU vor fi comunicate localităților carantinate și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro”, mai transmit reprezentanții prefecturii.

Miercuri, ratele de infectare pe ultimele 14 zile în UAT-urile de care aparțin localitățile carantinate sunt următoarele, exprimate în cazuri la mia de locuitori: Otelec – 10,98, Biled – 7,02, Moșnița Nouă – 9,75.

Comentarii

comentarii