Acasă Eveniment Migranții au încercat să treacă granița cu Ungaria prin porumb

Migranții au încercat să treacă granița cu Ungaria prin porumb

431
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Vărşand şi Nădlac au depistat, în cadrul unor acţiuni declanşate pe linia combaterii migraţiei ilegale, paisprezece cetăţeni din Somalia și Irak, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În această dimineață, în jurul orei 02.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au observat un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, spre teritoriul Ungariei. Acestea au fost oprite la aproximativ 500 m față de linia de frontieră și conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din doisprezece cetăţeni din Somalia și Irak, şase femei şi şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani, solicitanţi de azil în România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat pe timpul executării misiunilor specifice, două persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre teritoriul Ungariei. Imediat a fost declanșată o acțiune în urma căreia cele două persoane au fost oprite la aproximativ cinci metri față de linia de frontieră și conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceștia sunt doi bărbați din Irak, în vârstă de 16, respectiv 35 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Toți 14 sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii