Acasă Actualitate Mihai Ghimpu, preşedintele Republicii Moldova: “Drumul spre Bruxelles trece prin Timişoara”

Mihai Ghimpu, preşedintele Republicii Moldova: “Drumul spre Bruxelles trece prin Timişoara”

386
DISTRIBUIȚI

Mihai Ghimpu s-a întâlnit cu autorităţile timişene pe Aeroportul Internaţional Traian Vuia
Preşedintele interimar al Republici Moldova, Mihai Ghimpu, a făcut, marţi după-masă, o escală la Timişoara. Preşedintele interimar al Republicii Moldova a venit din Portugalia şi a făcut escală la Timişoara. La aeroport a fost întâmpinat de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc şi de prefectul de Timiş, Mircea Băcală. “Am fost în vizită în Portugalia şi am venit spre Chişinău, aşa s-a întâmplat, prin Timişoara. Sunt foarte bucuros. Timişoara e un oraş renumit, cunoscut prin aspiraţiile sale europene, democratice şi mă bucur că mă aflu aici. Ce-i drept, pe aeroport şi nu în oraş, dar voi fi şi în oraş, sper”, a spus Mihai Ghimpu.

“Este probabil prima oară în calitate oficială de preşedinte al Republicii Moldova pe teritoriul României şi se întâmplă aici, la Timişoara”
“Suntem onoraţi de prezenţa domniei sale aici, chiar dacă este doar într-o escală. Chiar i-am spus domnului preşedinte că este probabil prima oară în calitate oficială de preşedinte al Republicii Moldova pe teritoriul României şi se întâmplă aici, la Timişoara. Am avut mai multe discuţii cu domnia sa, împreună cu domnul prefect şi cu cei care-l însoţesc. Sigur, ne interesează relaţiile cu Republica Moldova. Am discutat concret şi despre ceea ce s-a întâmplat prin dezvoltarea acestui hub aici, prin relaţia cu cei din Moldova. Sperăm ca în continuare să stabilim aceste relaţii la nivel de regiuni între judeţul Timiş şi unul dintre judeţele din Republica Moldova”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc. Ostaficiuc i-a oferit preşedintelui Republicii Moldova simbolul judeţului Timiş – Leul Bănăţean, iar prefectul de Timiş i-a oferit preşedintelui Republicii Moldova un vin de Recaş, care se numeşte “La Putere”. Preşedintele Republicii Moldova a invitat autorităţile timişene într-o vizită la Chişinău.

“Sângele apă nu se face”
“Mulţumesc autorităţilor pentru că ne-am întâlnit aici. Am rămas plăcut surprins în Portugalia. În discuţia cu preşedintele Portugaliei, de trei ori mi-a atras atenţia despre bunele relaţii cu România. Iată o dovadă că sângele apă nu se face. Chiar dacă suntem departe unii de alţii, se confirmă că avem rădăcini comune”, a spus preşedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. “Suntem onoraţi de prezenţa dumneavoastră aici. Vă urăm succes în continuare şi să o ţineţi tot aşa, pentru că e drumul care noi credem că este drumul corect”, a spus Ostaficiuc. Preşedintele Republcii Moldova a plecat mai departe spre Chişinău după întâlnirea cu autorităţile timişene. “Chiar dacă am încercat noi să schimbăm ceva, oricum, drumul spre Bruxelles trece prin Timişoara”, a declarat preşedintele Republicii Moldova.

Comentarii

comentarii