Acasă Actualitate Mihai Nelson, fiul lui Ionelaş Cârpaci iese la atac…

Mihai Nelson, fiul lui Ionelaş Cârpaci iese la atac…

1035
DISTRIBUIȚI

 „Tatăl meu a fost deja condamant, cu mult înainte de a fi judecat” 
 
Mihai Nelson, fiul controversatului Ionelaş Cârpaci, iese la atac. Nelson susţine că modul în care se desfăşoară procesul tatălui său îi lasă impresia că Ionelaş este deja condamnat.
 „Suntem revoltaţi de felul în care i s-au adus acuzaţiile tatălui meu şi de modul în care s-a desfăşurat urmărirea penală. Sincer, am avut impresia că tatăl meu a fost deja condamnat, cu mult înainte de a fi judecat”, ne-a spus Mihai Nelson. Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci, este în arest de pe 4 mai 2010.  El este judecat în procesul „mafiei imobiliare”. Unul dintre cei mai bogaţi ţigani din Banat, Ionelaş Cârpaci are o sumedenie de capete de acuzare pe numele său, conform procurorilor. Următoarea înfăţişare în cazul lui Ionelaş Cârpaci are loc miercuri, la Curtea de Apel Timişoara. 

 
A făcut afaceri cu cei mai mari baştani…
 
Fiul lui Ionelaş Cârpaci, Mihai Nelson, susţine că tatăl său este un intermediar din anii ‘90. De-a lungul timpului, afaceri cu Ionelaş au făcut mai toţi marii oameni de afaceri din Timişoara. Cu toţii au părut mulţumiţi de partenerul de business. „Nimeni nu s-a plâns niciodată de o afecere făcută cu tatăl meu. Nimeni nu l-a acuzat vreodată de înşelăciune sau de vreo altă faptă penală, deşi a făcut afaceri cu cei mai bogaţi şi influenţi oameni din vestul ţării. Mă întreb de ce el nu poate fi cercetat în stare de libertate, asmenei celor ce au falsificat acte. Dintr-un lot de 11 inculpaţi, doar el şi alţi doi sunt arestaţi”, ne-a spus Mihai Nelson. Ionelaş Cârpaci este acuzat alături de alte  zece persoane, printre care şi funcţionari publici, majoritatea cercetate în stare de libertate, de un tun imobiliar de peste 700.000 de euro. Dosarul „mafiei imobiliare” are peste 18.000 de pagini. 
 
Trădat de cel mai bun prieten?
 
Despre relaţia Ionelaş-Kelemen, un alt acuzat principal în procesul „mafiei imobiliare”, Mihai Nelson îţi poate povesti o zi întreagă. Ionelaş Cârpaci şi Farncisc Kelemen au fost poate cei mai buni prieteni. Peste noapte, însă, totul s-a destrămat… „Îl ştiu pe Kelemen de când eram mic. Tatăl meu şi cu el sunt prieteni foarte buni, de cel puţin 20 de ani. Kelemen venea foarte des la noi în casă. Nimeni nu se gânea că el ar fi în stare să apeleze la acte false. Kelemen a vrut însă să scape şi a făcut o înţelegere cu Parchetul – a declarat că toate actele au fost făcute la comanda lui Ionelaş”, ne-a mai spus Mihai Nelson, fiul celebrului Ionelaş Cârpaci. Ultima întâlnire a lui Nelson cu Kelemen a avut loc chiar pe treptele tribunalului. Atunci s-a petrecut ceva de neânţeles… „Pentru mine, Kelemen nu este un duşman, a fost doar sfătuit prost şi a luat decizii eronate. Pe 7 martie, la ultimul tremen din porces, m-am dus şi l-am întrebat ca prieten, ca omul pe care îl cunosc de o viaţă: «Ce ai făcut, Feri?». Nu a zis nimic, a lăsat capul în jos şi a început să plângă. La momentul expertizei a fost pentru toţi un şoc. Nu credeam că Kelemen este în stare de aşa ceva”. Ionelaş este acuzat, printre altele, de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, falsificare şi fiolosire de instrumente oficiale (sigilii, ştampile, parafe), înşelăciune şi tentativă de înşelăciune.
 
Ionelaş – pionul otrăvit… 
 
Ionelaş i-a acuzat personal pe magistraţii bănăţeni de discriminare. Prin intremediul Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Agenţia Naţională pentru Discriminare au fost înştiinţate oficial despre acuzele pe care unul dintre cei mai bogaţi ţigani din Banat le aduce magistraţilor din Timişoara. Varianta discriminării este susţinută şi de avocatul său.  Unul dintre cei trei apărători ai ţiganului susţine că, dincolo de discriminare, Ionelaş a fost dus de nas, pentru că nu ştie nici să scrie, nici să citească şi nu are cum să deosebească un act fals de unul real.
 „Dincolo de problema discriminării, se urmăreşte ca toate problemele care au existat în Timişoara, în ultimii 20 de ani, vizavi de afacerile imobiliare, probleme în care au fost cercetate mai multe personalităţi publice, să cadă în spatele lui Sandner Ionel.  Se intenţionează să se arate Timişoarei că se face ceva în privinţa mafiei imobiliare, prin intermediul clientului meu. În acest caz sunt, însă, persoane mult mai vinovate ca Ionelaş, persoane publice din primărie, de la cartea funicară şi chiar notari. Ionelaş a fost un simplu intermediar, un simplu cumpărător. Ionelaş avea bani cash, era persoana care, fără mofturi, se bucura să facă un business, lua şi vindea mai departe. I-au băgat, însă, sub nas acte şi contracte, el are două sau trei clase, nu avea cum să ştie care este diferenţa dintre un act fals şi unul adevărat”, ne-a declarat Marian Pâcleşan, avocatul lui Ionelaş Cârpaci.

Comentarii

comentarii