Acasă Politica Mihai Ritivoiu, PSD Timiș: “PNL a fost prins în offside, cu aerodromul...

Mihai Ritivoiu, PSD Timiș: “PNL a fost prins în offside, cu aerodromul Cioca”

587
DISTRIBUIȚI

Mihai Ritivoiu, consilier județean PSD Timiș, a atras atenția, joi, 11 aprilie, despre situația gravă ce s-a creat, fiindcă s-a respins, printr-un vot politic, proiectul de readucere la viață a aerodromului Cioca din Timișoara. Mai mult, el a spus că UVT, prin vocea rectorului Marilen Pirtea, deputat PNL, a luat poziție și a tras un semnal de alarmă în legătură cu blocajul din CJT, privind aerodromul Cioca.

“Intuiția mea îmi spune că lucrurile se vor rezolva săptămâna viitoare, fiindcă PNL a fost prins în offside cu acest program. Întrebarea mea este că, dacă la asemenea proiecte foarte generoase cu publicul larg care sunt în interesul copiilor, cum este și proiectul cu aerodromul Cioca, există rea-voință gratuită, vă dați seama cu ce adversari ne confruntăm în Consiliul Județean Timiș și această abordare este aplicată și în alte proiecte destinate Timișului” – a spus Ritivoiu.

 Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest a transmis miercuri un mesaj în legătură cu necesitatea deblocării organizării unui evenimentul girat de Agenția Spațială Română,  în spațiul Aerodromului Cioca, în data de 24 aprilie 2019.

 „Solicităm Consiliului Județean Timiș să coopereze cu organizatorii competiției girate de Agenția Spațială Română, pentru a evita, în extremis, anularea evenimentului din 24 aprilie, pe care, dacă l-ar găzdui, ar aduce multă bucurie și entuziasm publicului din oricare alt oraș mare al țării. Universitatea de Vest din Timișoara susține inițiativele tinerilor creativi și talentați, competițiile lor, și consideră că rolul autorităților locale nu poate fi decât unul de facilitator și partener activ pentru buna desfășurare a competițiilor organizate în acest spirit. Neînțelegerile și sincopele din activitatea decidenților administrației locale, pun în pericol buna desfășurare a unei competiții de anvergură și blochează inițiativele de viitor, deschise gândirii secolului XXI. UVT este în parteneriat cu Agenția Spațială Română. Suntem aproape de data stabilită pentru desfășurarea unui festival al talentelor, ce s-ar fi vrut localizat în spațiul Aeroportului Cioca, pentru care organizatorii au cerut acordul autorităților locale. Aici au început problemele. Dincolo de politică, dincolo de orgolii mărunte, interesul comunității trebuie să primeze”, atenționează Marilen Pirtea.

Comentarii

comentarii