Acasă Actualitate Mihai Șora – premiat de Societatea Timișoara: Trebuie să stai cu ochii...

Mihai Șora – premiat de Societatea Timișoara: Trebuie să stai cu ochii deschiși și să ai un simț al proporțiilor

DISTRIBUIȚI

Filosoful Mihai Șora este prezent la Timișoara, unde a primit premiul „Ion Monoran”. Tot aici, jurnalistul Cristian Pantazi a primit premiul „Oscar Berger”. Augustin Lazăr, procuror general al României nu a fost prezent la decernarea premiilor Societății Timișoara, deși i-a fost acordat premiul „Speranța” , nu a fost prezent nici Tudorel Toader, ministrul Justiției, căruia i-a fost acordat premiul „Secera și Ciocanul”.

Filosoful Mihai Șora a spus despre Timișoara că este un oraș care îi stă la inimă, iar Luiza Șora a prezentat un film cu marele filosof, cu imagini de pe malul Begăi, unde Mihai Șora se adresează oamenilor.

Cel mai important lucru este să fii demn. A fi demn înseamnă, în primul rând, a fi tu însuți, deci a fi adevărat. A fii demn înseamnă în primul rînd a fi sincer și a începe prin a nu te minți pe tine însuți. Trage la cântar atâta cât cântărești, nu aâtt cât îți închipui că ai putea să tragi. Trebuie să stai cu ochii deschiși și să ai un simț al proporțiilor”, a spus Mihai Șora în acest video.

Ana Blandiana a răspuns invitației la Timișoara. Este laureata premiului „Speranța” al Societății Timișoara pe anul 1999.

Au fost ani mulți, anii 90, în primul rînd, cei mai buni ani ai Alianței Civice, în care venirea la Timișoara și primirea unui premiu de la Timișoara și colaborarea dintre noi a fost nu doar un titlu de glorie, ci și o speranță”., a spus Blandiana.

Comentarii

comentarii