Acasă Actualitate Mii de credincioși au fost la Slujba de Înviere și au luat...

Mii de credincioși au fost la Slujba de Înviere și au luat Lumina Sfântă de la ÎPSS Ioan

DISTRIBUIȚI

Slujba de Înviere susținută de ÎPSS Ioan, Mitropolitul Banatului cu un sobor de preoți și diaconi a reunit mii de credincioși la Catedrala Mitropolitană din centrul Timișoarei.

Mitropolitul Banatului a adresat cuvântul său de învăţătură credincioşilor prezenţi referitor la darurile Învierii Mântuitorului Hristos revărsate peste întreaga făptură odată cu biruinţa Sa asupra morţii şi a iadului.

În acest sens, Chiriarhul a arătat că Învierea este darul lui Dumnezeu făcut omului, este darul iubirii desăvârşite a Preasfintei Treimi. Este darul vieţii veşnice şi al nemărginitei responsabilităţi.

În mesajul său, ÎPSS Ioan a spus:

”Hristos a înviat!

Iată marele adevăr pe care îl mărturisim toți cei botezați în Biserica lui Hristos, în numele Sfintei Treimi. Strămoșii noștri, de două milenii mărturisesc acest mare adevăr. Să-l facem cunoscut și noi tuturor semenilor noștri și să știe toți că Hristos S-a jertfit pentru toți și a înviat pentru toți.

Biserica păstrează de două milenii cel mai bogat tezaur: „Adevărul” creației și al existenței noastre vremelnice pe pământ și veșnice în Împărăția lui Dumnezeu sau în împărăția osândei.

Iubiți fii duhovnicești,

Împărtășiți-vă bucuria acestui praznic cu semenii voștri și mai ales cu cei aflați în suferință. Vă îndemn duhovnicește să nu lăsați nicio familie la care să nu ajungă azi bucuria Învierii lui Hristos și o bucată de pâine care să-i îndestuleze pe cei săraci, pe cei din închisori, din spitale și din așezămintele sociale. Să luăm chip de mironosiță ducând semenilor noștri vestea Învierii Domnului și tămâia faptelor noastre bune.

Iubiți tineri,

Vouă vă încredințăm azi adevărul de necontestat al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, pe care să îl duceți mai departe, peste veacuri, iar la a Doua Sa Venire, Hristos să găsească în țara Carpaților credință ortodoxă și buni și iubitori de Dumnezeu români.

Luptați cu moartea albă, fiți biruitori în fața ei și salvați-vă frații din lanțurile ei.

Iubiți-L pe Dumnezeu, țara și familia.

Să vă aibă Dumnezeu veșnic în paza Sa și să vă ferească de tot răul, pe voi și țara pe care azi v-o lăsăm moștenire!

Iubiți frați și surori în Hristos, vă doresc tuturor ca acest Praznic al Învierii Domnului să îl petreceți în pace, în sănătate și în viață neprihănită!

Bucurați-vă, Hristos a înviat!”.

Sfânta Liturghie a praznicului Învierii Domnului va fi săvârşită dimineaţa de la ora 10 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi. În cadrul acesteia, ÎPSS va da citire cuvântului pastoral la Învierea Domnului.

Seara, la slujba „Celei de a Doua Învieri”, Catedrala Mitropolitană vă fi gazda tradiţionalului concert de Sfintele Paşti, susţinut de corul catedralei.

Comentarii

comentarii