Acasă Actualitate Mii de oameni din Timiș – fără gaz de la 1 martie....

Mii de oameni din Timiș – fără gaz de la 1 martie. Cei doi distribuitori se pare că nu doresc preluarea conductei

1562
DISTRIBUIȚI

Data de 1 martie este ziua în care, din nou, mii de oamnei din Timiș vor rămâne fără gaz. Reprezentanții OMV Petrom au anunțat că perioada în care și-au asumat furnizarea gazului către mai multe localități din Timiș, din sistemul național, s-a încheiat. Cei doi distribuitori se pare că nu doresc preluarea conductei…

De la 1 martie vor rămâne fără gaz gospodăriile din Deta, Denta. Moravița, Banloc și Voiteg. Anul trecut, în prag de iarnă, oamenii din aceste localități au mai trecut printr-o astfel de criză. Pentru a rezolva această criză, la final de 2018, OMV și-a asumat sprijinul activității furnizorilor și distribuitorilor prin accesul la Sistemul Național de Transport Gaze până la data de 1 martie 2019, iar de la aceastî dată, conform înțelegerii, urma ca Delgaz Grid și Premier Energy (distribuitori în zonă), împreună cu ANR și Transgaz să identifice soluția tehnică și legală pentru a asigura alimentarea cu gaze naturale a localităților care au fost afectate de criza gazului în Timiș, prin preluarea conductei d ela OMV Petrom, dar se pare că distribuitorii nu vor să facă acest lucru pentru că această conductă necesită investiții.

Am primit înștiiințarea de la OMV Petrom. În octombrie s-a ajuns la o înțelegere că până la data de 1 martie se rezolvă problema. Cei de la OMV Petrom ne anunță că ei au făcut tot ce era necesar în această situație, dar lucrurile trenează și nu au la cine preda conducta. Ne-au anunțat că, de la 1 martie, Banloc, Denta, Deta, Moravița și Voiteg nu va mai furniza gazul. Vom vedea ce soluții găsim pentru unitățile de învățământ”, a spus inspectorul școlar general adjunct de Timiș Halasz Ferenc.

Există soluția de preluare a conductei de la Foeni pentru a prelua gaze din Sistemul Național de Transport de către distribuitori, de la OMV Petrom.

Comentarii

comentarii