FOTO
Timişorenii dornici să guste un gulaş delicios, cu mult paprika, au putut să o facă, duminică, 9 octombrie, în Parcul Central din Buziaş, judeţul Timiş. A fost Festivalul Paprikaşului şi Vinului, ediţia III-a.
10 lei a costat o porţie alcătuită din carne de porc sau vită, mămăliguţă şi multă smântână, cu legume, varză sau cartofi. Deşi preţul a fost piperat, în faţa ceaunelor mari de zeci de kilograme miile de oameni prezenţi în parc au stat la rând să prindă măcar o farfurie.
Maeştri bucătari preparau non-stop gulaşul şi îl împărţeau muşteriilor. De fapt, nimeni nu a rămas flămând, fiindcă gulaş a fost din plin. Se mai putea servi peşte proaspăt la grătar, mici cu 2,50 lei, frigărui, grătare, cartofi prăjiţi şi vin cu 2 lei paharul de platic sau bere la 3,50 lei doza.
Rapsozii din Banat i-au încântat pe meseni cu muzică populară. Timpul a fost nefavorabil. După ora 14.00, a început ploaia şi a fost frig, dar cei prezenţi nu s-au speriat. Au continuat să mănânce, să bea şi să se distreze.