Acasă Sănătate Mii de viroze în Timiș! Protejați copiii! Să nu intre în contact...

Mii de viroze în Timiș! Protejați copiii! Să nu intre în contact cu persoanele răcite!

1460
DISTRIBUIȚI

În perioada 19 – 25 noiembrie, în Timiș s-au înregistrat 2.093 viroze cu 51 de internări și 258 pneumonii cu 34 de internări iar în săptămâna 26 noiembrie– 2 decembrie un număr de 1.825 de viroze cu 59 de internări și 276 de pneumonii cu 61 de internări. La nivelul județului Timiș nu a fost raportat nici un caz de gripă.

Campania de vaccinare antigripală este în desfășurare, din cele 21. 240 de doze de vaccin antigripal repartizate pentru județul Timiș  au fost administrate 18.178 de doze.

În farmacia DSPJ Timiș mai sunt 38  de doze vaccin antigripal.

Recomandările medicilor pentru sezonul rece se mențîn cu atenționare înspre persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni  cronice respectiv legătură constantă cu medicul de familie este recomandată, mai ales pentru persoanele care se află sub tratament medicamentos.

De asemenea, copiii să fie protejați de a intra în contact cu persoanele răcite sau cu orice alt fel de afecțiuni  respiratorii;  se recomandă purtarea de îmbrăcăminte adecvată temperaturii,  evitarea expunerii la frig pe perioade îndelungate,  este de preferat o alimentație bogată în proteine și legume fructe și, de asemenea, hidratarea organismului.  Medicii recomandă respectarea cu strictețe a igienei personale, mai ales în cazul frecventării unei colectivități. Vaccinarea antigripală rămâne prima modalitate ce ajută organismul să reziste infecțiilor și îmbolnăvirilor de sezon.

Comentarii

comentarii