Acasă Actualitate Miliardarul Georgică Cornu, dezvăluiri despre mita de milioane de euro pentru “apa...

Miliardarul Georgică Cornu, dezvăluiri despre mita de milioane de euro pentru “apa grea” de la Turnu Severin

DISTRIBUIȚI

Miliardarul Georgică Cornu, fostul “rege al asfaltului din Banat” a oferit detalii la “Culisele Statului Paralel” despre denunțul făcut la DNA privind cazul unui senator care i-ar fi cerut mită un milion de euro pentru fraudarea unei licitații la fosta Regie Autonomă de Apă Grea de la Drobeta-Turnu Severin.

Dosarul în care Cornu a fost audiat ca martor, în urmă cu 10 ani, viza plăți nelegale, nu fraudarea licitației. Omul de afaceri a indicat însă faptul că firma în care era acționar majoritar și care avea contracte cu combinatul mehedințean a ajuns să exercite, prin intermediul fostului său asociat, control asupra conducerii R.A.A.N. Acest lucru s-a întâmplat cu ajutorul unor politicieni de la vârful statului.

“Am rămas surprins, după intrarea R.A.A.N. în insolvență (2012) să constat că acolo au fost făcute foarte multe prostii, în sensul că s-au dat bani, s-au facturat lucrări care nu s-au executat.

În legătură cu banii și cu mita care s-ar fi dat acolo sunt discuții relatate pe care le-am auzit de la fostul meu asociat Lucian Caraman, eu nu am fost acolo când s-au dat bani”, a declarat Georgică Cornu.

Întrebat cărui senator i s-ar fi dat bani, omul de afaceri a afirmat că banii se dădeau la fiecare schimbare de putere, celor din partidul sau partidele aflate la guvernare.

“De la PNL, de la PDL și de la PSD, că ei s-au rotit. Ultimul act adițional a fost făcut pentru PSD, pentru Adrian Duicu, care era prieten cu Victor Ponta. A fost acolo un personaj care a fost director 2 ore, pentru că a fost schimbat de către asociatul meu Caraman, cu Duicu, cu premierul și cu încă un ministru, Daniel Chițoiu, cu domnul Dulcea, care răspundea la comenzi”, a afirmat Cornu, în direct la “Culisele Statului Paralel”.

Comentarii

comentarii