Acasă Economic Miliardarul Hans Rausing, locul 73 în top Forbes, își unește două firme...

Miliardarul Hans Rausing, locul 73 în top Forbes, își unește două firme din Timiș

362
DISTRIBUIȚI

land timisConcernul danez Ingleby, controlat de familia miliardarului de origine suedeză Hans Rausing, astăzi cu o avere de 12,5 miliarde dolari și aflat pe locul 73 în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume, își unește două firme agricole din România, cu afaceri cumulate de 10 milioane euro.
Astfel, compania Campo D’Oro va prelua prin absorbție afacerile firmei Cistapibe, ambele din Timiș și cu operațiuni în sectorul agricol, mișcare argumentată de către investitorii danezi prin dorința de a elimina paralelismele, a reduce costurile și a utiliza mai bine forța de muncă și baza materială.
Calculul danezilor este și că fuziunea le va crește puterea de negociere cu clienții și furnizorii de pe piața locală.
În 2015, Campo D’Oro a avut afaceri de 41,5 milioane de lei și un profit net de 3,7 milioane lei, în timp ce Cistapibe a totalizat 4,3 milioane lei și un profit net de 2,1 milioane lei.
Campo D’Oro se ocupă de cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase în județul Timiș,în timp ce Cistapibe tranzacționează bunuri imobiliare.
Danezii de la Ingleby dețin aproape 20.000 de hectare de teren lângă Lugoj, de 2,5 ori cât suprafața acestui oraș. Ei au terenuri și în Caraș Severin.
La nivelul global, danezii controlează aproape 100.000 hectare teren în Argentina, Australia, Letonia, Lituania, Noua Zealandă, Peru, Uruguay și Statele Unite.
Campo D’Oro a fost înființată de de italianul Giovanni Roncato în 2001, fiind vândută danezilor în 2008.
Ingleby aparține familiei miliardarului Hans Rausing, un suedez născut în 1926, stabilit în Anglia și cunoscut în special în urma vânzării a 50% din compania Tetra Pak, înființată de tatăl său, bază pe care a fost clădită averea familiei.

Comentarii

comentarii