Acasă Eveniment „Mimo”, dezvoltatorul imobiliar din Giroc acuzat de dare de mită, trimis în...

„Mimo”, dezvoltatorul imobiliar din Giroc acuzat de dare de mită, trimis în judecată în stare de arest preventiv

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 25 mai, reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție anunță că dezvoltatorul imobiliar din Giroc acuzat de dare de mită a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. Deși procurorii nu dau numele acestuia în comunicate, ar fi vorba despre Mueen Al Shawish, zis „Mimo”, arestat preventiv încă de la începutul lunii. Acesta i-ar fi promis 90.000 de euro unui funcționar din Primăria Giroc pentru eliberarea unor adeverințe și proiecte urbanistice ilegale.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: În perioada 16 noiembrie 2021 – 07 aprilie 2022, inculpatul i-ar fi promis unui funcționar din cadrul primăriei comunei Giroc, județul Timiș (martor în cauză) diferite sume de bani în legătură cu exercitarea unor atribuții de serviciu.
Concret, inculpatul i-ar fi promis martorului sumele de:
– 40.000 euro pentru eliberarea a două adeverințe din care să rezulte în mod nereal că două parcele de teren (de 7.882 mp și de 6.529 mp) fac parte din intravilanul localității, deși acestea figurau în realitate în extravilan,
– 50.000 euro pentru obținerea documentației necesare construirii unui ansamblu de locuințe (certificat de urbanism, autorizație de construire, etc.) care urma să se realizeze pe un teren în suprafața de 6.600 mp, situat pe raza aceleiași comune”, transmit procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Comentarii

comentarii