Acasă Actualitate Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor continuă să facă eforturi pentru a...

Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor continuă să facă eforturi pentru a aduce înapoi în țară românii din Italia

254
DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor continuă eforturile de a facilita revenirea în țară a unor cetățeni români aflați cu titlu temporar în străinătate. Primii vizați sunt românii nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, rămași în Italia după restrângerea drastică a activităților comerciale, în urma răspândirii Covid-19.

Până acum, au fost identificate mai multe variante de transport aerian, în condițiile în care se impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp.Grupul de Comunicare Strategică transmite: „Detaliile privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate în timp util cetățenilor români care se încadrează în criteriile enunțate”. O primă cursă va fi organizată dinspre Torino, mâine, pe 21 martie 2020.

„Facem apel la cetățenii români de a da dovadă de înțelegere și responsabilitate și de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară. De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, mai transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Comentarii

comentarii