Acasă Actualitate Ministerul Sănătății face clarificări: „Testarea elevilor nu a fost suspendată și nu...

Ministerul Sănătății face clarificări: „Testarea elevilor nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate”

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Ministerului Sănătății s-au văzut nevoiți să aducă anumite clarificări pe tema testelor rapide de depistare a COVID-19 care sunt distribuite elevilor. După ce pe rețelele de socializare ar fi circulat mai multe informații alarmante, ministerul transmite următorul mesaj ferm: „Testarea elevilor nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate”.

Ultima tranșă de teste rapide a fost distribuită către școli duminică, cu o mică întârziere la livrarea materialelor. Singura deosebire față de săptămânile anterioare va fi că aceste teste se vor efectua marți și vineri, tocmai din cauza acestei întârzieri. Până acum se făceau lunea și joia.

„Conducerea Ministerului Educației este în permanentă legătură cu cea a Departamentului pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluții rapide și eficiente în vederea asigurării necesarului de materiale pentru testarea preșcolarilor, elevilor și personalului din invatamant. Aceasta testare se va face de 2 ori pe săptămâna, luni și joi sau marți și vineri, in funcție de disponibilitatea testelor. De asemenea, Ministerul Sănătății este pregătit să acorde sprijin tehnic în privința procesului de testare a elevilor și cadrelor didactice”, precizează reprezentanții Ministerului Sănătății, într-un comunicat de presă.

Comentarii

comentarii