Acasă Actualitate Ministerul Sănătăţii “a lovit” în DSP Timiş

Ministerul Sănătăţii “a lovit” în DSP Timiş

DISTRIBUIȚI
După aproximativ trei luni de analize, în scopul de a reduce cheltuielile bugetare, în plină criză financiară, Ministerul Sănătăţii “a lovit” în Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş. Din cinci, au rămas trei directori. Reducerea funcţiilor de conducere, dar şi de personal, a avut loc în toate DSP-urile din întreaga ţară. Acest aspect înseamnă eliminarea din fiecare direcţie de sănătate publică a două posturi de directori adjuncţi coordonatori, în total 84 funcţii de conducere. Prof. univ. dr. Horia Vermeşan (foto) a rămas în funcţia de director coordonator al DSP Timiş.

 “Realitatea este că direcţiile de sănătate au structuri prea umflate. Şi nu întotdeauna cu oameni care muncesc. Sunt nemulţumit de activitatea direcţiilor de sănătate publică, iar eficienţa lor în niciun caz nu este corelată cu structura organizatorică ce vizează între 67 şi 326 de posturi ocupate. După ce vom analiza problema contractelor colective de muncă, în urma cărora acum dacă am face reduceri de personal ar trebui să plătim până la 24 salarii compensatorii, ne gândim serios la restructurarea acestor unităţi“, declara, în 13 mai, ministrul Attila Cseke.
În urma reorganizării activităţilor instituţilor subordonate Ministerului Sănătăţii, dintr-un total de 9.920 de posturi existente atât în unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, cât şi în unităţile finanţate din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat, au fost reduse 1.621 posturi, dintre care 978 vacante. În cazul unităţilor finanţate integral de la bugetul de stat, ca de exemplu MS, direcţiile de sănătate publică, alte unităţi aflate în subordinea ministerului, din cele 7.872 posturi finanţate integral de la bugetul de stat au fost reduse un număr de 918 posturi, reprezentând un procent de 11,66%.
De exemplu, au fost eliminate 7 posturi din MS, un număr de 497 posturi din direcţiile de sănătate publică, 181 din unităţile subordonate MS şi 233 posturi de medici rezidenţi. Din cele 918 posturi reduse, un număr de 339 erau vacante. Toate posturile de medici rezidenţi care au fost eliminate sunt neocupate.
Reducerea celor 1.621 posturi din instituţiile administrative ale sistemului sanitar înseamnă o economie de 7.708 mii lei la cheltuielile de personal până la sfârşitul anului. Cea mai mare economie, însemnând 6.252 mii lei, se înregistrează în cazul unităţilor finanţate integral de la bugetul de stat, prin eliminarea celor 918 posturi.
 

Comentarii

comentarii