Acasă Actualitate Ministerul Turismului şi Asociaţia TM2021 au semnat un protocol de colaborare pentru...

Ministerul Turismului şi Asociaţia TM2021 au semnat un protocol de colaborare pentru promovarea mai bună a proiectului Timişoara Capitală Europeană a Culturii

DISTRIBUIȚI

Ministerul Turismului va promova atât în ţară, cât şi în afara României, proiectul Timişoara Capitală Europeană a Culturii. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat luni, la Palatul Administrativ, un acord de colaborare în acest sens cu reprezentanţii Asociaţiei Timişoara 2021. El a declarat că va susţine proiectul cu toate mijloacele de care ministerul beneficiază.

Totodată, prezenţa ministrului la Timişoara a oferit celor care activează în acest domeniu în oraş să discute cu acesta temele de actualitate din sector şi problemele cu care se confruntă.

„Am avut o întâlnire de o oră și jumătate cu hotelierii din Timiș, reprezentanți ai HoReTim, ai infocentrelor  din Timiș, cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, Primăria Timișoara, Centrul de Promovare Turistică al Consiliului Județean Timiș, la care a participat și ministrul Turismului, Bogdan Trif. A fost o întâlnire interesantă. Dar cel mai important punct este semnarea acordului de parteneriat dintre Asociația Timișoara 2021 și Ministerul Turismului, care reprezintă un moment important pentru noi”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Discuţiile legate de colaborare vor continua în perioada viitoare, promovarea evenimentului va duce la o creştere a notorietăţii proiectului de Capitală Culturală, a spus Bogdan Trif. Sibian, el a recunoscut cât de mult a însemnat acest titlu pentru localitatea sa.

„Ne vom mai întâlni şi la București pentru a discuta, astfel încât să ne asigurăm că totul este pus la punct pentru anul 2021. Eu sunt din Sibiu și știu ce important a avut anul 2007, când oraşul a deținut titlul de Capitală Culturală Europeană. A fost o rampă de lansare, Sibiu a devenit cunoscut în întreaga lume, au venit turiști de pe tot mapamondul. După 2021 trebuie să știți să profitați la maximum de faptul că ați fost Capitală Culturală Europeană și să aduceți un număr cât mai mare de turiști. Ar trebui ca toate autoritățile locale să muncească, adtfel încât 2021 să vă prindă cu lecțiile făcute. Trebuie să avem o strategie de promovare defensivă. Ca urmare a semnării acestui protocol, vom asigura promovarea proiectului Timișoara 2021 prin toate mijloacele pe care ministerul le are”, a subliniat ministrul Bogdan Trif, la Timișoara.

Trif a dorit să mai menţioneze că proiectul Timişoara Capitală Europeană a Culturi nu este unul al comunităţii locale, ci unul al României, că oraşul de pe Bega este doar reprezentantul unui proiect naţional, imaginea fiind una a ţării.

Acordul semnat luni va ajuta enorm la atragerea de turişti în această regiune, a declarat, la rândul ei, Simona Neumann, conducătoarea executivă a asociaţiei: „Semnarea acestui acord cu Ministerul Turismului este foarte important, Timișoara Capitală Culturală Europeană nu este doar un proiect cultural, ci unul menit să atragă turiști pentru Timișoara și pentru regiune. Prin semnarea acestui parteneriat vom beneficia de prezența la târguri naționale și internaționale și vom putea promova proiectul Timișoara 2021, județul Timiș, dar și regiunea. Proiectul Timișoara 2021 este un proiect al orașului, dar reprezintă și România, județul Timiș și regiunea de vest a României”.

Foto: debanat.ro

Comentarii

comentarii