Acasă Eveniment Ministrul Agriculturii Daniel Constantin la Timişoara: „USAMVB „Regele Mihai I al României”...

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin la Timişoara: „USAMVB „Regele Mihai I al României” este o mândrie a Banatului!”

DISTRIBUIȚI

Minstrul agricultrii cu Titu Bojin si rectorul Parsan la USAMVB Timisoara DSCF9754Joi, 23 octombrie, a avut loc un eveniment important pentru agricultura din Timiş şi pentru învăţământul agricol. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a vizitat Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” Timişoara.

El a participat la conferinţa „Deschişi către viitor –PNDR 2014 -2020 –Perspective pentru agricultură şi dezvoltare rurală”. Ministrul a spus că USAMVB „Regele Mihai I al României” este o mândrie a Banatului.
„Mă bucur că USAMVB Timisoara găzduieşte un asemenea eveniment foarte important pentru viitorul agriculturii şi vă felicit, domnule rector Paul Pârşan, pentru activitatea pe care o desfăşuraţi de foarte mulţi ani cu mare succes. USAMVB Regele Mihai I al României este o mândrie a Banatului. Îmi pare rău că nu pot participa la toate evenimentele pe care le organizaţi. Acum, în 2014, am convins Comisia Europeană să plătească fermierilor avansurile la plata europeană. E un angajament pe care l-am respectat. APIA lucrează în fiecare weekend pentru a autoriza toţi fermierii la plată. Pe Timiş, din 21.600 de fermieri, în numai o săptămână, 2.800 au primit sumele în conturi, urmând ca astăzi şi mâine alţi 13.000 de fermieri să îşi primească avansurile pe suprafaţă, iar până în 30 octombrie vom face toate plăţile. De asemenea, am aprobat hotărârea de guvern pentru ca cei 2.200 de fermieri care au suferit inundaţii la culturile agricole pe mai mult de 30% din exploataţie, se primesc dosarele pentru a fi despăgubiţi”, a declarat Daniel Constantin.
Cu acest prilej, Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a amintit că, în 2013, guvernul a dat cei mai mulţi bani judeţului nostru.
„E pentru prima dată în ultimii 25 de ani când Timişul a primit cei mai mulţi bani, în 2013. Guvernul Ponta a dat cei mai mulţi bani judeţului nostru. Sunt convins că şi în 2014 vom fi în top, în primele şapte-opt locuri”, a declarat Titu Bojin.

Comentarii

comentarii