Acasă Actualitate Ministrul Dezvoltării Regionale vrea sală polivalentă la Timişoara: Să se termine odată...

Ministrul Dezvoltării Regionale vrea sală polivalentă la Timişoara: Să se termine odată cu ping-pongul ăsta!

333
DISTRIBUIȚI

Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, spune că s-a săturat de ping-pongul existent pe tema sălii polivalente a Timişoarei. În concluzie, pentru rezolvarea situaţiei a convocat la Bucureşti o întâlnire la care să participe atât şeful CJT, Călin Dobra, cât şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

„Nu v-ati săturat de acest ping-pong legat de sala polivalentă? Pentru Timişoara e mai important să se facă ceva, decât declaraţiile fiecăruia, care să traga oala pe focul lor”, a declarat, miercuri, la Timişoara, Daniel Suciu. Mesajul pe care acesta doreşte să îl transmită este că problema locaţiei noii săli trebuie cât mai rapid lămurită, Compania de Investiţii fiind dispusă să se apuce de treabă.

„Nu avem nicio hotărâre luată. Pemtru săptămâna viitoare lansez o invitaţie publică, îi aştept la minister, atât pe şeful CJT, cât şi pe primarul Timişoarei, fiecare cu documentaţia lor şi luăm decizia”, a spus Suciu.

Totuşi, ministrul a făcut mici „sugestii” legate de locaţie, vorbind despre ce a văzut la faţa locului în zona propusă de primărie: „Când am intrat în stadion, am văzut acolo, în partea dreaptă, era o bază sportivă. Cine dărâmă acel obiectiv, acel obiectiv nu le aparţine lor. Dacă cineva vrea să fie pragnmatic şi să nu trateze politic acest subiect să luăm decizia. Fiecare timişorean îşi doreşte această sală. Trebuie să terminăm acest subiect, deja mă plictiseşte. Timişoara merită o sală polivalentă şi o va avea”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a garantat că va fi la minister şi a vorbit şi despre motivul pentru care locaţia de la Giroc, propusă de instituţia pe care o conduce, nu este deja utilizată pentru acest proiect. „Noi vom fi prezenţi la minister.

La Giroc nu e predat terenul la CNI pentru că este necesară o hotărire de consiliu judeţean. Iar aceasta necesită o majoritate de două treimi din voturi. Consilierii locali s-au opus deja o dată, au respins deja o hotărâre pe această temă”, a declarat Dobra.

În concluzie, momentan sala nu se poate realiza. De ce? „Nu avem juridic situaţia rezolvată la locaţiile prezentate pentru sală. La Giroc nu avem hotărârea de consiliu judeţean, la Timişoara situaţia e la fel, unt probleme juridice. Ca să terminăm aceste dezbateri inutile, să vină ambele părţi să discutăm”, a declarat președintele CJ Timiș.

Comentarii

comentarii