Acasă Administraţie Ministrul Pricopie dă noi speranţe pentru căminul de lux al UVT

Ministrul Pricopie dă noi speranţe pentru căminul de lux al UVT

311
DISTRIBUIȚI

remus-pricopie

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, dă noi speranţe pentru terminarea căminului de lux al Universităţii de Vest din Timişoara. Investiţia ce valorează aproximativ 16 milioane de euro nu a primit niciodată o finanţare suficientă.

Săpăturile în Complexul Studenţesc şi piatra de temelie au fost puse, dar construcţia a fost oprită din lipsă de fonduri. Ministrul Educaţiei a lăsat să se înţeleagă în vizita de la Timişoara că va aloca bani şi pentru căminul de lux al UVT. Se preconizează a fi 670 de camere de lux, iar la parter mai multe spaţii comerciale.

„Am cerut acum o suplimentare de peste 30 de milioane pentru infrastructură, pentru instituțiile de învățământ superior. Și UVT va beneficia de o parte din această sumă, noi sperăm ca toate obiectivele începute la nivelul instituțiilor de învățământ superior să fie terminate anul acesta”, a spus ministrul Educației, la Timişoara.

Ministrul Pricopie s-a întâlnit joi, la UVT, cu directorii de școli din Timiș, reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare din vestul ţării şi lideri ai elevilor. Peste 200 de directori ai şcolilor din cel mai vestic judeţ al ţării au fost prezenţi la discuţiile cu ministrul şi au pus întrebări. S-a abordat şi problema examenelor naționale, care nu sunt suficient diversificate pentru a răspunde și nevoilor copiilor cu dizabilități, dar s-a vorbit şi despre integrarea acestor copii.

Comentarii

comentarii