Acasă Actualitate Ministrul Sănătăţii, despre tichetele de masă acordate pentru stimularea vaccinării: „Măsura va...

Ministrul Sănătăţii, despre tichetele de masă acordate pentru stimularea vaccinării: „Măsura va fi limitată în timp”

DISTRIBUIȚI
sursă foto – Digi24

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că tichetele de masă acordate pentru stimularea vaccinării se vor da doar în anul 2021, după rectificarea bugetară.

„Este clar că pe lângă ce am făcut până acum, trebuie să facem mai mult de acum înainte şi să încercăm şi alte căi de a convinge de fapt populaţia care nu este vaccinată să vină să se vaccineze. Dacă continuăm să facem ce am făcut şi până acum e bine, dar nu ne putem aştepta la rezultate spectaculoase de acum înainte. (…). Nu cred că este vorba de discriminare, cred că cei care s-au vaccinat până acum au cel mai mare avantaj posibil – faptul că până acum nu au făcut forme severe de boală, chiar dacă avem circulaţie cu tulpina Delta care este mult mai contagioasă. Cred că ăsta e cel mai mare beneficiu pe care l-au avut”, a spus Mihăilă.

Ioana Mihăilă a mai afirmat că tichetele de masă vor fi acordate pe o perioadă limitată, cel mai probabil doar pe parcursul anului 2021, iar distribuirea lor va începe după rectificare.

„Orice măsura pe care o luăm are nevoie de câţiva paşi preliminari pentru a putea fi pusă în aplicare. E nevoie să avem un cadru legal şi să asigurăm resursa bugetară, e nevoie să facem achiziţia şi distribuţia. Toate aceste lucruri sunt planificate şi estimăm că undeva, în luna septembrie, vom putea să distribuim aceste bonuri. Aşteptăm rectificarea pentru a asigura fondurile, iar în ceea ce priveşte ţinta pe care ne-o asumăm, începem prima dată cu un număr mai mic şi dacă vedem că există dorinţa, vom asigura fonduri mai departe pentru persoanele care solicită vaccinarea. Dar trebuie să menţionez că va fi totuşi limitat în timp. Adică aceste bonuri nu se vor da în anul 2022, 2023 nelimitat” a completat ministrul.

Spre deosebire de celelalte valuri, a mai spus ministrul Sănătăţii, acum responsabilitatea este atât individuală pentru că valul 4 poate să nu ne afecteze pe fiecare dintre noi dacă suntem vaccinaţi, dar este şi responsabilitatea sistemului de sănătate care trebuie să accepte şi să trateze aceşti pacienţi care vor fi infectaţi.

Comentarii

comentarii