Acasă Actualitate Ministrul Sănătății nu crede că la Arad a fost vorba de neglijență

Ministrul Sănătății nu crede că la Arad a fost vorba de neglijență

1161
DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vizitat astăzi Spitalul Județean Clinic pentru Situații de Urgență Arad. Vizita a venit  în contextul gravelor probleme care s-au manifestat în Arad în tot ceea ce privește gestionarea epidemiei provocate de coronavirus. Deși se aștepta ca demnitarul să anunțe  măsuri dure pentru a repara tot ce s-a stricat până acum și pentru a readuce lucrurile în normal, vizita a avut un caracter cvasi-formal iar ministrul s-a mărginit la a da câteva declarații mai mult de complezență decât de substanță.

„Am venit să văd ce face un pacient care ajunge la spitalul judeţean, neştiind că este pozitiv şi aş vrea să văd şi eu traseul acestui pacient, aş vrea să văd un personal medical, aş vrea să văd efectiv un management, după aceea putem să discutăm”, a declarat ministrul Nelu Tătar la începutul vizitei.

După ce a fost în corturile de preselecție, a văzut cum este primit un bolnav adus cu ambulanța apoi a discutat cu cadre de conducere și medici, Nelu Tătar a mai detaliat problema, privind modul în care s-a ajuns ca situația de la Arad să devină gravă. „E o transmitere comunitară extinsă în acest moment, nişte cazuri neidentificate la început, dispersia s-a făcut pe ce însemna personal medical, de la personal medical la ceea ce însemna pacienţi. Avem un personal medical cu un moral relativ scăzut, dar am fost impresionat aici, cel puţin la corturi, să văd o tânără rezidentă din Sicilia care ne tratează pe noi. Cred că şi acesta este un motiv pentru care medicii noştri ar trebui să înţeleagă că este un moment în care trebuie să fim împreună toţi”, a declarat ministrul Sănătății.

În opinia ministrului, la Arad nu a fost vorba de neglijență, deși a fost de acord că încă este nevoie să se cerceteze ce s-a întâmplat.

În timp ce ministrul Sănătății bifa vizita în focarul pe care mulți îl văd deja ca un al doilea caz Suceava, realitatea crudă este că la Arad, până acum, 127 cadre medicale au intrat în concedii medicale și 40 au demisionat, îngroziți de ideea de a înfrunta periculosul coronavirus fără dotările necesare care le pot proteja viața.

Comentarii

comentarii