Acasă Politica Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, promite rezolvarea dorințelor arădenilor

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, promite rezolvarea dorințelor arădenilor

598
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a venit astăzi la Arad şi a vizitat şi Aeroportul internaţional Arad. Alături de parlamentarii PSD arădeni, senatorul Mihai Fifor şi deputaţii Dorel Căprar, Florin Tripa şi Adrian Todor, Răzvan Cuc a discutat cu conducerea aeroportului despre introducerea unei curse de linie a TAROM, pe ruta Arad-Bucureşti.

„Am avut discuţii legate de introducerea unei curse Tarom pe legătura Bucureşti-Arad. Aceşti oameni (n.r.-parlamentarii PSD de Arad) s-au chinuit foarte mult pentru introducerea cursei Bucureşti-Arad. Din păcate, au fost minţiţi de conducerea Tarom. Au spus că vor introduce curse noi, dar au introdus curse noi numai pe Sibiu: Sibiu-Munchen, Sibiu-Stutgart, Sibiu-nu ştiu ce destinaţie din Germania şi aveau gradul de încărcare de 20%”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Acesta pare hotărât să rezolve mult dorita problemă a arădenilor, aceea de a avea curse Tarom de linie de pe aeroportul din Arad.

“O să am o discuţie cu conducerea TAROM şi să găsim o soluţie reală de această dată pentru introducerea cursei Bucureşti-Arad”, a declarat Răzvan Cuc. Ministrul Transporturilor a spus că parlamentarii PSD de Arad s-au implicat direct în introducerea acestei curse. Dintr-un studiu preliminar a rezultat că ar exista încărcare pe aceste curse de linie, deoarece un număr important de arădeni zboară la Bucureşti de pe Aeroportul din Timişoara.

O altă problemă cu care se confruntă arădenii de ani de zile, pare să-şi găsească rezolvarea în cel mai scurt timp: va fi construit un sens giratoriu care va fluidiza circulaţia în Zona industrială vest. Aceasta este prima măsură pe care o va lua Ministerul Transporturilor, urmând să vină apoi cu o soluţie modernă care să rezolve definitiv problema. Ministrul Răzvan Cuc a explicat că este nevoie şi de implicarea primarului Falcă, care trebuie să elimine semaforizarea. „Aş vrea să nu lăsăm aşa uşor sensul giratoriu din Zona industrială. Este un subiect extrem de important atât pentru companiile care-şi desfăşoară activitatea în Zona industrială, dar şi pentru cetăţenii Aradului care muncesc acolo. Ştim cu toţii că se formează cozi uriaşe, se aşteaptă ore-n şir pentru a se putea circula în zonă. Faptul că astăzi ministrul Cuc împreună cu colegii au venit cu o soluţie arată faptul că ne preocupă în mod real cum să putem debloca această situaţie. Este o chestiune politică, este o chestiune administrativă, pe care încercăm să oferim o soluţie. Trebuie spus că este o soluţie temporară şi am discutat astăzi cu  ministrul Răzvan Cuc, cu domnul director general de la CNAIR, Narcis Neaga și deja se conturează o soluţie mult mai consistentă pentru această intersecţie din zona industrială. După ce vom face foarte rapid acest sens giratoriu provizoriu se va trece la un proiect mult mai consistent. Eu cred că este foarte important ca oamenii să ştie ce urmează să se întâmple în zona respectivă”, a declarat senatorul Mihai Fifor.

Directorul general al CNAIR Narcis Neaga a explicat că există două soluţii pentru a rezolva pe termen lung fluidizarea circulaţiei în Zona industrială: fie un pasaj suprateran, fie o oscilaţie suspendată, de tipul celor care vor fi pe centura Capitalei. „Vom face un studiu de fezabilitate care ne va sune exact care este soluţia optimă”, a declarat Narcis Neaga.

Comentarii

comentarii