Acasă Actualitate Minunea transportului public timișorean se întâmplă: tramvaiele vor circula din noul pe...

Minunea transportului public timișorean se întâmplă: tramvaiele vor circula din noul pe Bulevardul Cetății

DISTRIBUIȚI

Odată tăiat de tot stâlpul buclucaș care stătea în calea circulației tramvaielor în curba de la bucla de întoarcere de la Ciocanul, Primăria Timișoara poate bifa reluarea circulației tramvaielor pe Bulevardul Cetății. Minunea așteptată de locuitorii zonei de mult timp are în sfârșit loc duminică, la orele prânzului. Pe traseul amintit vor circula din nou tramvaiele liniilor 4 și 7.

Reabilitarea liniei de tramvai de pe Bulevardul Cetății contribuie la promovarea si îmbunătățirea transportului public de călători și, implicit, la creșterea atractivității acestuia, în detrimentul folosirii autoturismelor proprii, anunță primăria.

Valoarea totală a proiectului a fost de 110.805.689,32 lei, din care cofinanțare UE, prin programul Regional Vest 2021-2027, este de  66.631.207,45 lei.

Traseul liniei 4 va fi: Calea Torontalului (Ciocanul), Matei Basarab, Amforei, Gheorghe Lazăr, Balta Verde, Bogdăneștilor, Circumvalațiunii, Piața 700, Spitalul de copii „Louis Țurcanu”, Catedrala Mitropolitană, Piața Maria, Parc Doina, Piața Nicolae Bălcescu, Memorandumului, Drubeta, Salcâmilor, Calea Martirilor, Spitalul Județean, Bd. Sudului, AEM.

Comentarii

comentarii