Acasă Actualitate Mircea Tat, un tânăr consilier local din vestul țării, a murit fulgerător...

Mircea Tat, un tânăr consilier local din vestul țării, a murit fulgerător la doar 40 de ani, a doua zi după alegeri

DISTRIBUIȚI

Mircea Tat, un consilier local din Călan, județul Hunedoara, a murit fulgerător a doua zi după alegerile locale. Apropiaţii spun că tânărul de 40 de ani, tată a doi copii, ar fi dat semne de epuizare ca urmare a campaniei electorale, lucru care i-ar fi afectat starea de sănătate.

Mircea Tat ar fi suferit un infarct.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, fostul senator Carmen Hărău, din Hunedoara, spune că tânărul consilier din Călan a muncit mult în campania electorală, iar sâmbătă ar fi acuzat dureri de cap, dar “nu şi-a permis o pauză”.

“S-a stins azi, la doar 40 de ani, un om bun. A crăpat inima în el. Nimeni n-a mai avut ce-i face. Trecuse printr-o campanie electorală, muncind ca membru în staff, pentru echipa din care făcea parte. Înverșunat, dedicat, îndârjit. Fără oprire! Sâmbătă s-a plâns colegilor că-l doare capul îngrozitor. Îl mai durea și spatele…Dar erau ultimele două zile de campanie. Nu și-a permis o pauză. Partidul, înainte de toate, nu-i așa? Echipa, scorul, succesul…Duminică s-a votat, iar lupta electorală pe care a dus-o echipa lui a fost foarte strânsă. Foarte dură. Pentru cine nu știe cum se desfășoară campaniile electorale la nivel de staff, am să vă povestesc despre multe zile de alergătură, discuții cu alegătorii, nopți nedormite în care se analizează sondaje, se concep strategii, se lipesc afișe, despre nori de fum de țigară și râuri de cafea, mâncare mai răruț și “pe fugă”, toate întinse pe vreo două luni, cu accelerare spre final, spre ziua votului”, spune fostul parlamentar Carmen Hărău, în mesajul de condoleanțe publicat pe pagina sa de Facebook.

Mircea Tat făcea parte din echipa de campanie a candidatul PSD pentru Primăria Călan, Cosmin Bolfoș, care lupta împotriva primarului PNL care a câștigat în 9 iunie cel de-al șaselea mandat.

“Mircea și echipa lui au pierdut confruntarea, deși se așteptau să câștige. Acum câteva zile el și-a pierdut și bunica, iar azi s-a pierdut pe sine, lăsând un mare gol în sufletul celor care l-au iubit, dar, mai ales, lăsând în urmă doi copii orfani. Să te odihnească Dumnezeu, Mircea Tat, și să-i mângâie pe toți cei dragi! Probabil că niciun medic serios n-ar putea pune în relație cauză-efect campania electorală și moartea lui Mircea. Dar eu am fost implicată personal, suficient cât să știu că alegerile, politica in integrum, îi bagă pe oamenii buni implicați la “măcinat” într-o moară a răului, într-un vârtej în care nici nu mai realizează cât de rău le este. Scriu în memoria lui Mircea, dar scriu și pentru mulți oameni pe care-i cunosc bine, care au muncit mult și cu onestitate în campania electorală și tocmai au ieșit din ea, “ca loviți de tren”, din motive care nu le sunt imputabile. Sigur că politica se face cu ajutorul unor activiști dedicați, dar ia mai gândiți-vă o dată dacă merită să vă puneți și sănătatea “la bătaie”…Eu zic să aveți grijă în primul rând de voi și de cei dragi, și #SăFițiBine, oricine sunteți, oriunde vă aflați!”, a mai scris Carmen Hărău.

Mircea Tat va fi înmormântat joi, în Călan. Tânărul de 40 de ani lasă în uram lui doi copii mici.

Sursa: Observator

Comentarii

comentarii