Acasă Actualitate Mirela Toc a fost repusă în drepturi, la Primăria Timișoara

Mirela Toc a fost repusă în drepturi, la Primăria Timișoara

DISTRIBUIȚI

Mirela Toc, cel mai incomod funcționar public din Primăria Timișoara, va fi, de miercuri, reintegrată în funcţie. Dată afară în toamna anului trecut, după ce a dezvăluit neregulile și abuzurile din instituție, Toc a contestat în instanţă decizia, iar sentinţa i-a fost favorabilă.

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara l-au obligat pe primarul Dominic Fritz să emită dispoziţia de reangajare. Conform dispoziției, Mirela Toc va avea un venit lunar brut de peste 12.000 de lei și va fi subalterna lui Culiţă Chiş, la Direcţia PLMSTF. Judecătorii au decis și că ea va fi despăgubită cu salariile de care a fost privată pe perioada destituirii, indexate cu rata inflaţiei, dar şi cu celelalte drepturi băneşti pe care nu le-a primit în ultima jumătate de an.

“Art. 1. Începând cu data de 22 mai 2024, doamna Toc Mirela-Adriana se reintegrează în funcţia publică de execuţie vacantă de consilier, clasa I, grad profesional superior, la Serviciul Autorizare Lucrări, Monitorizare şi Administrate din cadrul Direcţiei Generale Proiecte şi Lucrări Municipale pentru Sport şi Transport Feroviar(id post – 574750).

Art. 2. Doamna Toc Mirela-Adriana beneficiază de un salariu de bază brut lunar în cuantum de 12.341 lei, corespunzător gradaţiei de vechime 5 şi coeficientului de ierarhizare 5,11.

Art. 4. Doamna Toc Mirela-Adriana beneficiază de plata unei despăgubiri egale cu cuantumul salariilor indexate, majorate şi recalculate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia publică deţinută anterior emiterii Dispoziţiei nr. 1668/11.07.2023, calculată de Compartimentul State de Plată”, se arată în Dispoziţia 122/20.05.2024 dată de Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii