Acasă Politica Mişcările politice de primari din Timiş înainte de alegerile locale, modificate de...

Mişcările politice de primari din Timiş înainte de alegerile locale, modificate de (re)apariţia lui Grindeanu alături de PSD

DISTRIBUIȚI

Venirea lui Sorin Grindeanu în rândul celor de la PSD a schimbat total planurile politice ale partidelor în Timiş. Mai mulţi primari care erau daţi ca şi plecaţi spre Pro România şi spre PNL, provenind de la social-democraţi, au decis să rămână în continuare alături de partidul unde sunt şi în prezent, aceasta în ciuda popularităţii în scădere pe care o traversează formaţiunnea.

În ceea ce priveşte Pro România Timiş, pe lângă şefii de primării pe care spera să-i racoleze de la PSD, partidul a pierdut doi candidaţi pe care se baza, şi în favoarea PMP.

Adrian Pau, deputat Pro România de Timiş, admite că o parte dintre candidaţii pe care partidul său se baza la alegerile locale au „trădat”, rămânând la formaţiunile unde erau deja membrii. Situaţia e una neplăcută, de exemplu candidatul de la Bara era alături de Victor Ponta la prezentarea oficială a celor care îşi doresc funcţia de primar din partea lui Pro România.

„Candidatul de la Bara a fost cu Ponta în conferinţă, a fost cu noi cu o zi înainte cu cei de la Pro România la Reşiţa. Chiar ne-a înmânat şi o petiţie pe care să  o susţinem la parlament. La Remetea Mare, la fel, Radu Jude, după conferinţa de prezentare oficială a candidaţilor i-am trimis un mesaj prin care îi mulţumesc din suflet. După care, în aceiaşi zi, seara, de as asemenea, îmi trimite un mesaj în care îmi spune: nu o să candidez de pe lista pro românia, vă urez succes în continuare. Ei (n.r. cei de la PMP şi ALDE) au câteva posturi călduţe în administraţie, au impresia că sunt la putere, este greu să îţi asumi să fii în opoziţie”, a mai declarat Adrian Pau.

Deputatul a admis că revenirea lui Grindeanu alături de PSD a avut un enorm efect pozitiv asupra organizaţiei din Timiş, Pro România pierzând o serie de primari care, altfel, s-ar fi îndreptat spre acest nou partid.

„Pro România pierde o serie de primari, venirea lui Grindeanu a stopat exodul primarilor spre noi, dar şi spre PNL. El e un om valoros care poate revigora stânga, are un efect pozitiv asupra partidului”, a încheiat Adrian Pau.

Comentarii

comentarii