Acasă Eveniment Miting de solidaritate faţă de tinerii din Republica Moldova: „Refuz, rezist,...

Miting de solidaritate faţă de tinerii din Republica Moldova: „Refuz, rezist, sunt anti-comunist”

DISTRIBUIȚI

miting_protest„Refuz, rezist, sunt anti-comunist”,  „Noi suntem români” şi alte lozinci au strigat astă seară în Piaţa Operei studenţii basarabeni însoţiţi de timişorenii care au dorit să li se alăture pe parcursul marşului pornit din zona Complexului Studenţesc. „Facem această acţiune din solidaritate faţă de tinerii din Chişinău şi pentru persoanele care au decedat la manifestaţii. Vrem să ne exprimăm nemulţumirea faţă de partidul de guvernământ din Republica Moldova şi de  alegerile frauduloase care au avut loc acolo. Sunt 500  de tineri aici, un număr foarte mare la care noi nu ne aşteptam şi ne bucurăm de sprijinul autorităţilor locale şi al ONG-urilor din Timişoara ”, spune Sergiu Bucşă,preşedintele interimar al Asociaţiei Studenţilor Basarabeni Creştini din Timişoara.
Cei prezenţi la mitingul din Piaţa Operei au făcut şi o horă a unirii pe platoul din faţa instituţiei de cultură. De asemenea, au repetat lozinca „Jos comuniştii”.
Este posibil ca acţiunile să continue dacă la Chişinău lucrurile nu vor lua o turnură favorabilă.
„Trăiască şi înflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească” au mai strigat cei prezenţi.
La miting a participat şi Lorin Fortuna care a adresat câteva cuvinte celor prezenţi.
„România nu uita, Basarabia-i a ta” – „Tu Voronin nu uita Basarabia nu-i a ta”, „Jos hotarul de la Prut”, au fost cuvintele de pe buzele celor prezenţi care au fost rostite cu voce tare în centrul Timişoarei.

Comentarii

comentarii