Acasă Actualitate Mitropolia Banatului a început o colectă pentru sinistrații din Siria și Turcia....

Mitropolia Banatului a început o colectă pentru sinistrații din Siria și Turcia. Iată cum puteți ajuta!

DISTRIBUIȚI

Mitropolia Banatului a început o colectă pentru sinistrații din Siria și Turcia. Iată mesajul BOR către credincioși și preoți: Preacuvioși și Preacucernici Părinți, iubiți credincioși, prin cele de față, vă aducem la cunoștință că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința sa de lucru din 9 februarie 2023, a decis organizarea unei colecte pentru ajutorarea comunităților ortodoxe din Siria și Turcia, grav afectate de cutremurul devastator care s-a produs în data de 6 februarie a.c., soldat, până în momentul de față, cu aproximativ 35.000 de victime.

Seismul a afectat comunitățile Patriarhiei Antiohiei din Alexandretta, Mersin și Antakia din Turcia, precum și comunitățile din Alep, Latakia și Hama din Siria, mai multe biserici fiind distruse parțial sau total. În lăcașurile de cult neafectate de cutremur sunt adăpostite persoanele și familiile rămase fără adăpost, cărora slujitorii Bisericii le oferă asistență spirituală.

Sumele strânse vor fi folosite, așadar, pentru ajutorarea comunităților creștin-ortodoxe din Siria și Turcia, a familiilor și persoanelor care au fost afectate de cutremurul din ziua de luni, 6 februarie 2023.

Conform hotărârii Sfântului Sinod, această colectă se va desfășura în perioada 11 februarie 2023 – 4 martie 2023, banii colectați urmând a fi depuși în conturile

Fundației FILANTROPIA Timișoara,

Cont lei RO04 RNCB 0550 1100 3380 0001 RNCBROBU

Cont euro RO71 RNCB 0551 1100 3380 0006 RNCBROBU

Suma colectată va fi virată în contul Patriarhiei Române. Cu nădejdea că veți contribui la efortul colectiv de ajutorare a fraților noștri din Siria și Turcia, rugăm pe bunul Dumnezeu să reverse peste noi Harul și darurile Sale cele bogate – îndeamnă Mitropolia Timișoara.

Comentarii

comentarii