Acasă Actualitate Mitropolia Banatului a început seria con­ferințelor pastoral-misionare de toamnă din Arhiepiscopia Timișoarei

Mitropolia Banatului a început seria con­ferințelor pastoral-misionare de toamnă din Arhiepiscopia Timișoarei

413
DISTRIBUIȚI

Mitropolia Banatului a început seria con­ferințelor pastoral-misionare de toamnă din Arhiepiscopia Timișoarei, luni, 4 noiembrie, cu întrunirea preoților din cadrul celor două protopopiate din capitala Banatului.

Întâlnirea a debutat în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a Parohiei Timișoara-Iosefin cu slujba Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos. Lucrările propriu-zise ale conferinței s-au desfășurat în Sala festivă „Preot Ioan Imbroane” a parohiei, în prezența Întâistătătorului Mitropoliei Banatului.

Referențiar al întrunirii pastoral-misionare a fost preotul Florin Carebia de la parohia-gazdă care a susținut o comunicare despre activitățile pastoral-misionare a celor doi patriarhi Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu, ambii conducători ai Bisericii Ortodoxe Române în perioade de frământare ori chiar ostile credinței creștine.

Următoarele conferințe vor avea loc marți, 5 noiembrie, la protopopiatele  Sânnicolau Mare și Deta,  iar Luni, 11 noiembrie, în biserica cu hramul „Adormirii Maicii Domnului” din Lugoj pentru protopopiatele Lugoj şi Făget.

Comentarii

comentarii