Acasă Actualitate Mitropolia Banatului a oferit rechizite şi îmbrăcăminte pentru 2.000 elevi cu posibilități...

Mitropolia Banatului a oferit rechizite şi îmbrăcăminte pentru 2.000 elevi cu posibilități materiale reduse

496
DISTRIBUIȚI

Cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, Mitropolia Banatului a continuat și în 2019 campania de sprijin pentru copiii cu posibilităţi materiale reduse din Arhiepiscopia Timişoarei, atât la preşcolari cât şi la elevii din ciclul primar şi gimnazial.

În acest sens, ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, a recomandat tuturor protopopilor şi preoţilor din Arhiepiscopia Timişoarei să identifice în parohiile lor familiile  care au nevoie de acest sprijin şi să insiste ca fiecare copil să meargă la şcoală, pentru a se stopa, atât cât este posibil, abandonul şcolar.

Aşadar, fiecare parohie a organizat în perioada 26 august – 1 octombrie, o colectă pentru ghiozdane, rechizite şi îmbrăcăminte, completată cu fonduri din bugetele parohiale pentru a fi ajutaţi copiii care provin din familii cu probleme materiale.

Dacă anul trecut au fost donate aproximativ o mie de ghiozdane complet echipate în toate cele şase protopopiate ale eparhiei, adică,  Deta, Lugoj, Făget, Sânnicolau Mare, Timişoara I şi Timişoara II, anul acesta prin bunăvoinţa preoţilor şi a credincioşilor, au fost oferite elevilor peste 1.500 de ghiozdane, dintre care 500 de ghiozdane prin Fundaţia Filantropia a Centrului Eparhial, alături de rechizite şi îmbrăcăminte în valoare de 130.742 lei, de care au beneficiat peste 2.000 elevi.

La acestea se adaugă şi cele 11 burse  oferite de Fundaţia ,,Preot Ioan Olaru” a Parohiei Timişoara Iosefin pentru elevii buni la învăţătură, dar cu situaţie materială precară, în valoare de peste 50.000 lei pe an.

Aducem mulţumiri tuturor credincioşilor şi preoţilor ce au susţinut acest proiect -este mesajul preotului Zaharia Pereș, consilier cultural, în cadrul Mitropoliei Banatului Timișoara.

Comentarii

comentarii