Acasă Sănătate Mitropolia Banatului a deschis un punct de prim ajutor la catedrala din...

Mitropolia Banatului a deschis un punct de prim ajutor la catedrala din centrul Timișoarei

1602
DISTRIBUIȚI

În urma avertizării de Cod roșu de caniculă, emis pentru județul Timiș de Administrația Națională de Meteorologie, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, mitropolitul Banatului, Direcția de Sănătate Publică Timiș, în colaborare cu Arhiepiscopia Timișoarei, a deschis la Catedrala Mitropolitană din Timișoara un punct de prim ajutor.

Acesta îi va deservi pe timișorenii care-și vor îndrepta pașii la slujbele religioase oficiate în această perioadă a postului Adormirii Maicii Domnului. Pe perioada zilelor caniculare, când disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat, la  punctul de prim ajutor de la Catedrala Mitropolitană va exista personal medical ce va acorda asistență medicală specializată (consultații medicale primare: măsurarea indicelui glicemic, a tensiunii arteriale), având la dispoziție echipamente medicale, truse de prim ajutor, medicamente de primă urgență și aparate medicale. De asemenea, pentru atenuarea efectelor caniculei, acest punct de prim ajutor a fost dotat și cu dozatoare de apă rece.

Programul de funcționare a punctului de prim ajutor se va desfășura pe întreaga perioadă caniculară, în intervalul orar 7:00 — 21:00.

Pentru a se evita situațiile de risc, medicii recomandă locuitorilor din partea de Vest a țării să evite expunerea la soare, să consume lichide și să poarte haine de culoare deschisă, iar persoanelor vârstnice, cele cu afecțiuni cardiace ori aflate sub tratament medical, să evite, pe cât posibil, deplasarea pe perioada caniculei, între orele 11:00 – 18:00.

 

 

Comentarii

comentarii