Acasă Actualitate Mitropolia Banatului primește de la Guvern aproape 7 milioane de euro pentru...

Mitropolia Banatului primește de la Guvern aproape 7 milioane de euro pentru a cumpăra fostul Liceu de Artă din Timişoara

DISTRIBUIȚI

Mitropolia Banatului va primi peste șase milioane de euro de la guvern pentru a putea cumpăra fostul Liceu de Arte din Timișoara, a anunțat deputatul de Timiș, Alfred Simonis. Tot Mitropolia cumpărase clădirea fostului Inspectorat Școlar, aflată în aceiași zonă cu liceul amintit

Guvernul României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, care va acorda o finanțare de 6,8 milioane de euro Mitropoliei Banatului pentru a le achiziționa.

Cu acești bani, Mitropolia Banatului va achiziționa fostul Liceu de Artă (Școala Israelită), dependințele acestuia și terenul aferent ansamblului, aflate în inima orașului. Comunitatea Evreilor din Timișoara, prin Fundația Caritatea, a redobândit drepturile asupra acestor clădiri în 2005, iar ulterior aceasta le-a vândut către un investitor imobiliar, care nu a mai dezvoltat niciun proiect, iar Mitropolia Banatului a cumpărat în primă fază fostul Inspectorat Școlar, pe care l-a și renovat, valoarea investiției, de peste 3 milioane de euro, urmând a fi restituită Arhiepiscopiei Timișoara tot de către Guvern.

Acum, cu scopul de a fi reintrodus în circuitul școlar, Mitropolia a solicitat Guvernului 6.8 milioane de euro pentru a achiziționa tot ansamblul fostului Liceu de Artă, iar aici se va dezvolta un centru educațional.

”Ideea achiziționării a pornit de la Mitropolitul Ioan , cu care am avut numeroase discuții pe acest subiect și am putut milita la București pentru ca aceste clădiri care fac parte din istoria Timișoarei să nu își schimbe destinația”, a declarat Simonis.

Comentarii

comentarii