Acasă Actualitate Mitropolia Banatului sprijină campania de vaccinare anti COVID

Mitropolia Banatului sprijină campania de vaccinare anti COVID

328
DISTRIBUIȚI

La nivelul Mitropoliei Banatului, funcționează Fundația „Filantropia”, dar și alte fundații și asociații fiind active în cadrul parohiilor, ori mănăstirilor.

Sprijinul lor pentru alinarea suferințelor semenilor s-a derulat constant în ultimele trei decenii, de la revoluția din 1989, iar în anul 2020, pe fondul problemelor declanșate de pandemie, a crescut în intensitate. Suma totală investită anul trecut în activitățile filantropice ale județului nostru, pentru spitale, așezăminte destinate copiilor și vârstnicilor, familiilor cu mulți copii, vârstnicilor singuri și fără aparținători, a fost de 4.250.000 lei.

Cu binecuvântarea ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, la începutul anului 2021, activitatea filantropică a fost reluată. Astfel, Centrul eparhial al Mitropoliei Banatului a răspuns prompt solicitării primite de la autoritățile locale de a sprijini nou înființatele centre pentru vaccinarea populației cu două frigidere noi și de mare capacitate, necesare păstrării vaccinurilor în condiții optime.

Frigiderele au fost achiziționate și donate Primăriei Timișoara, spre a fi folosite în cele două centre municipale.

”Săvârșind asemenea fapte de întrajutorare, Biserica rămâne credincioasă îndemnului mântuitor: „Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui” și împlinește cuvântul apostolului Pavel: Purtați-vă sarcinile unii altora și așa veți împlini legea lui Hristos”, este mesajul Mitropoliei Banatului Timișoara.

Comentarii

comentarii