Acasă Sănătate Mitropolitul Banatului, transportat de urgenţă la Institutul de Boli Cardiovasculare

Mitropolitul Banatului, transportat de urgenţă la Institutul de Boli Cardiovasculare

370
DISTRIBUIȚI

mitropolit

UPDATE 

Doctorul Constantin Luca: “Starea mitropolitului e bună. E mai bună”

Stare de alertă, marţi dimineaţă, la Mitropolia Banatului. Înaltpreasfinţitul Nicolae, mitropolitul Banatului, a fost transportat la primele ore ale dimineţii la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

În vârstă de 90 de ani, mitropolitul Banatului are diabet şi este cardiac. Sursele noastre din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timişoara susţin că la această oră mitropolitul Banatului este conştient şi poate comunica cu personalul medical. Înaltpreasfinţitul Nicolae este intubat şi se află la secţia de Terapie Intensivă a spitalului de la Pădurea Verde.

Problemele de sănătate ale mitropolitului Banatului  nu sunt o noutate, starea sănătăţii Înaltpreasfinţitului fiind extrem de şubredă în ultimii ani.  Întreaga creştinătate din Banat este alături de el în aceste clipe grele.

„Astăzi de dimineaţă s-a luat hotărârtea să fie transportat cu asistenţă medicală specială la Institutul de Cardiologie de la Pădurea Verde Timişoara pentru că a suferit o răceală acută, date fiind problemele de sănătate mai vechi de diabet şi legate de inimă s-a considerat că este mai bine să fie sub supraveghere medicală. Aşa că acum este internat stabilizat din informaţiile primite de la medicul curant, profesorul doctor Constantin Luca. Din câte ştiu eu viaţa lui nu este pusă în pericol”, ne-a declarat vicarul eparhial, preotul Ionel Popescu.

UPDATE: Miercuri dimineaţa, doctorul curant al mitropolitului a spus că starea înaltului ierarh e mai bună. „Starea mitropolitului e bună. E mai bună. Nu vă pot da detalii şi amănunte pentru că nu am dreptul să fac acest lucru. Mergem înainte. Sperăm. La 90 de ani e greu să faci pronosticuri pe termen lung”, spune doctorul Constantin Luca.

Comentarii

comentarii