Acasă Actualitate Mitropolitul Corneanu şi rectorul Talpoş nu concep ca aromânii să devină minoritate

Mitropolitul Corneanu şi rectorul Talpoş nu concep ca aromânii să devină minoritate

362
DISTRIBUIȚI

Protestul de la Timişoara împotiva pretenţiilor de „minoritate” ale aromânilor a adunat sute de semnături. Chiar dacă a fost declanşat abia sâmbătă, de organizatorii unui congres intrenaţional destinat destinat dialectelor. Cele mai importante personalităţi din Timişoara care nu vor ca aromnii să devină minoritate sunt mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu şi rectorul Universităţii de Vest, Ioan Talpoş.

Ignoranţii care pun în pericol securitatea naţională…

Scrisoarea deschisă, adresată preşedintelui României, prim-ministrului, preşedinţilor Senatului şi al Camerei Deputaţilor, lui Crin Antonescu şi lui Victor Ponta, a fost trimisă luni seara, la Bucureşti. Asta chiar dacă încă se mai strâng semnături printre studenţii şi profesorii de la Universitatea de Vest din Timişoara. În capul listei semnatarilor sunt mitopolitul Banatului, Nicolae Corneanu şi rectorul Universităţii de Vest, Ioan Talpoş. Scrisoarea a fost redactată de organizatorii unui congres internaţional destinat dialectelor ce se vorbesc în România.

Este un răspuns la „pretenţiile aberante” ale deputatului PD-L, aromânul Costache Canacheu. Acesta a dat în judecată statul român, pentru ca aromânii lui să fie consideraţi „minoritate” în România. „Semnăturile se adună în continuare. Cei care au semnat până acum acoperă aproape toate zonele României şi toate categoriile de vârstă şi profesionale. Cerem cu fermitate intervenţia instituţiilor competente, deoarece identitatea naţională, identitatea limbii române, siguranţa naţională nu pot face obiectul unor malversaţiuni promovate de persoane ignorante şi de rea-credinţă. Ei vor doar un milion de euro pe an de la statul român şi să acceadă uşor în parlament”, ne-a declarat profesorul universitar doctor Viorica Bălteanu, de la Universitatea de Vest din Timişoara.

Comentarii

comentarii