Acasă Actualitate Mitropolitul Ioan al Banatului: Recomandăm ca în bisericile în care este posibil,...

Mitropolitul Ioan al Banatului: Recomandăm ca în bisericile în care este posibil, să se facă slujbele şi în alte spații suplimentare, dacă există

DISTRIBUIȚI

Biserica a fost întotdeauna leagănul dintâi al suferinţei oamenilor, fiindu-le întotdeauna alături. Aşa se întâmplă şi în aceste momente, când molima COVID-19 a cuprins toate continentele. Biserica nu îi alungă pe credincioşi, dimpotrivă, îi cheamă şi îi îndeamnă la rugăciune. Nu îi trimite… sub copacii din curtea sfintelor lăcaşuri, ci caută soluţii care să fie în conformitate cu recomandările autorităţilor de stat în aceste momente dificile pentru comunitate.

Mitropolitul Ioan al Banatului ne-a declarat că încă din luna februarie s-au luat măsuri sporite împotriva răspândirii unor boli, a COVID-19, dar acum mai accentuat se face acest lucru. ÎPS Ioan le-a transmis tuturor preoţilor parohi ca acolo unde există capele sau alte anexe sfinţite ale lăcaşelor de cult, să fie folosite şi acelea pentru slujbe, pentru liturghii, pentru a evita adunarea unui număr prea mare de credincioşi într-un spaţiu închis.

“Le recomandăm şi mamelor cu copilaşi mai mici să stea mai aproape de ieşirile din biserici sau chiar în pridvoarele de lângă intrări, unde este o aerisire mai bună. De asemenea, parohii care dispun de biserici cu subsoluri amenajate sau capele ori de alte spaţii corespunzătoare anexe, să împartă preoţii şi să facă slujbele concomitent şi în aceste spaţii, pentru a evita aglomerările într-un singur loc. Aceasta, ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului”, spune Mitropolitul Ioan al Banatului.

Pe de altă parte, şcolile din Timişoara şi din judeţ în care s-au epuizat stocurile de dezinfectante, au primit astfel de substanţe omologate, prin intervenţia Mitropolitului Ioan, care s-a implicat, din nou, pentru binele comunităţii pe care o păstoreşte.

Mai trebuie spus că până acum, niciun credincios care a venit în bisericile bănăţene pentru împărtăşanie, nu s-a prezentat cu “linguriţa de unică folosinţă de acasă”, ci s-au împărtăşit aşa cum a lăsat rânduiala bisericească, tradiţional. Şi nici nu s-a îmbolnăvit nimeni din asta, de 2000 de ani, spun preoţii noştri.

Comentarii

comentarii