Acasă Actualitate Mizerie de nedescris și produse expirate în Complexul studențesc din Timișoara! OJPC...

Mizerie de nedescris și produse expirate în Complexul studențesc din Timișoara! OJPC Timiș a închis alte 5 unități comerciale

DISTRIBUIȚI

O dată cu începerea anului școlar, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a inițiat un control operativ la unitățile de alimentație publică din zona Complexului studențesc Timișoara.

”Având în vedere începerea anului şcolar, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş a iniţiat un control operativ la unităţile de alimentaţie publică din zona Complexului studenţesc Timişoara.  Au fost controlaţi 13 operatori economici, iar, pentru neregulile constatate, comisarii timişeni au aplicat următoarele sancţiuni: 13 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 160.000 de lei; 5 avertismente; oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme; oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru 5 unităţi”, transmite CJPC Timiş.

 

Au fost controlați 13 operatori economici, iar, pentru neregulile constatate, comisarii timișeni au aplicat următoarele sancțiuni:

13 amenzi contravenționale, în valoare totală de 160.000 de lei

5 avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 5 unități.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor s-au referit la:

comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită

comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte

comercializarea unor produse de brutărie-patiserie cu informare incompletă privind mențiunea “produse din produse congelate”, cu ambalaj deteriorat

utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație-patiserie, insalubre

utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse

existența unor insecte vii în spațiul de preparare și coacere

folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar

utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu chedere murdare, strat de praf, mâzgă, cu scurgeri de lichide și rugină și a unor lăzi frigorifice cu acumulări masive, excesive de gheață, praf, impurități, resturi alimentare și păr

comercializarea unor produse alimentare cu ambalajele deteriorate

Bloc alimentar (bucătărie) neigienizat corespunzător, strat gros de grăsime arsă, prezența muștelor pe alimentele în curs de preparare

existența pavimentului neigienizat și a unor rafturi murdare, în zona de comercializare

nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători.

Comentarii

comentarii