Acasă Cultura mnArTimiș – Joc de imaginație!  Vernisaj, concurs și premierea, la Muzeul de...

mnArTimiș – Joc de imaginație!  Vernisaj, concurs și premierea, la Muzeul de Artă Timișoara

840
DISTRIBUIȚI

Muzeul Național de Artă Timișoara organizează în cadrul proiectului „Zilele Județului Timiș” concursul cu tema „mnArTimiș – Joc de imaginație”.

Lucrările vor fi inspirate din vizite la muzeu și pot cuprinde: obiecte îndrăgite de copii și tineri în vizite de documentare, imagini ale amintirilor vizitelor la muzeu, felul în care Muzeul Național de Artă este văzut de copii.

Termenul limită pentru depunerea lucrărilor (fizică sau online) este 26 iulie 2021, ora 12:00.

Marți, 27 iulie 2021, ora 19:30, în curtea MNArT de pe str. Florimund de Mercy, vor avea loc vernisajul expoziției și festivitatea de premiere.

Regulament concurs

Concursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 – 15 ani și cuprinde două secțiuni:

desen  / pictură

5 – 10 ani

11 – 15 ani

povești / compuneri

5 – 10 ani

11 – 15 ani

Doritorii pot participa la una sau ambele categorii, cu una sau mai multe lucrări.
Lucrările vor fi realizate pe format A4 sau A3, vor fi semnate pe verso cu numele copilului, școala / grădinița, numele cadrului didactic îndrumător (dacă este cazul).

Poveștile / compunerile vor fi scrise pe format A4 sau A3 și vor fi semnate la sfârșit cu numele copilului, școala/ grădinița, numele cadrului didactic îndrumător (dacă este cazul).

Din punct de vedere tehnic suntem deschiși atât tehnicilor clasice, cât și celor moderne și/sau digitale, după cum urmează: desen, pictură, colaj, foto, tehnică mixtă, etc. Se pot combina tehnici grafice, care să includă scris și desen în cadrul aceleiași lucrări.

Creațiile vor fi trimise în format electronic la adresele de e-mail muzeuldeartatimisoara@gmail.com sau pot fi aduse la casieria muzeului, din Piața Unirii nr. 1. Lucrările online trebuie să aibă minim 300 DPI. La expoziție vor fi incluse lucrările în forma în care au fost aduse la muzeu (fizic sau online).

Lucrările participante vor fi prezente în expoziție și promovate online, pe canalele de social media ale muzeului. În acest sens, prin participarea la concurs, autorii permit fotografierea și reproducerea totală și parțială a lucrărilor în scopul promovării lor.

Proiectul „mnArTimiș- Joc de imaginație” se adresează elevilor și cadrelor didactice din orașul și județul Timiș, publicului iubitor de artă, tradiții și obiceiuri, scopul acestuia fiind promovarea patrimoniului material și imaterial specific zonei noastre, văzut prin ochii copiilor.

 

Comentarii

comentarii