Acasă Eveniment Moarte suspectă! O fetiţă de 4 ani a decedat după ce ar...

Moarte suspectă! O fetiţă de 4 ani a decedat după ce ar fi căzut din pat şi s-ar fi lovit la cap. Dosar penal pentru asistenta maternală care o avea în grijă

DISTRIBUIȚI

O fetiţă de 4 ani care se afla în grija unei femei de 71 de ani, asistent maternal din localitatea Maşloc, judeţul Timiş, a murit, după ce ar fi căzut din pat şi s-ar fi lovit la cap. Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele femeii. 

Potrivit anchetatorilor, fetiţa de 4 ani ar fi căzut, joi noapte, din pat şi s-a lovit la cap de un dulap aflat în vecinătate.

Asistenta maternală în grija căreia se afla au auzit zgomotul şi s-a dus imediat să o ajute pe micuţă, fără să dea importanţă loviturii. Dimineaţa, la scurt timp după ce a mâncat micul dejun, copila a început să vomite apoi a leşinat.

Asistenta maternală a sunat imediat la numărul de urgenţă 112 pentru a cere ajutorul medicilor, însă ajunşi la adresă au constatat decesul fetiţei.

Trupul neînsufleţit a fost preluat de medicii legişti pentru autopsie, iar poliţiştii şi angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Timiş au demarat cercetările.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

UPDATE: Asistenta maternală în grija căreia se afla fetiţa de 4 ani care a murit în judeţul Timiş era autorizată din 2006 şi s-a ocupt de 6 copii. Patru erau în prezent în grija ei – victima, un băiat de 18 ani, student, şi doi fraţi ai fetiţei care a murit. 

Ministerul Familiei a transmis, vineri, precizări, după decesul fetiţei de 4 ani care se afla în grija unui asistent maternal.

”Deocamdată, DGASPC Timiş nu a primit raportul medico-legal din partea IML Timişoara. Cazul a fost preluat de poliţie. Reprezentanţii Direcţiei au comunicat ANPDCA că asistenta maternală profesionistă este atestată la DGASPC Timiş din 2006. În toată această perioadă, asistenta maternală a avut în plasament 6 copii, dintre care unul a fost adoptat”, a transmis sursa citată.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, în prezent, pe lângă fetiţa de 4 ani, femeia mai avea în grijă alţi 3 copii: un băiat de 18 ani, care săptămâna viitoare intenţiona să iasă din sistem şi doi fraţi ai fetiţei decedate –  unul de 1 an şi unul de 8 ani. 

”Cei trei au intrat deja într-un program de consiliere psihologică şi sunt securizaţi. Băiatul cel mare, care este student şi era plecat la facultate, a primit o măsură de plasament în regim de urgenţă, iar ceilalţi doi fraţi au fost plasaţi la un alt asistent maternal”, a mai transmis ministerul.

Comentarii

comentarii