Acasă Politica Mod inedit de alegere a candidaților la „locale” pentru UDMR Timiș

Mod inedit de alegere a candidaților la „locale” pentru UDMR Timiș

820
DISTRIBUIȚI

UDMR Timiș a lansat o campanie inedită prin care urmează să-și desemneze candidații la alegerile locale de anul viitor. Marossy Zoltán a venit, într-o ședință din luna iulie, cu propunerea ca cel pe care UDRM să-l susțină la alegeri să poată fi oricine, nu ca până acum, când aceste discuții aveau loc doar în interiorul partidului.

Aprobată, la limită, pe 24 octombrie, ideea a fost implementată într-un mod inedit, prin chestionare, împărțite în localitățile în care consiliile locale au și reprezentant UDMR. Începând cu 1 noiembrie, au fost tipărite 2.500 de exemplare. Acesta sunt bilingve și conțin două coloane, cu întrebare și răspuns.

Ce i-a interesat pe cei de la UDMR a fost „Pe cine ai vrea primar/ viceprimar în localitatea ta, indiferent de afiliere politică?” și „Pe cine ai vrea consilier județean/local, din partea UDMR?”, după cum au fost formulate întrebările. Partidul acceptă răspunsuri până pe 9 decembrie.

După centralizarea rezultatelor, Marossy Zoltán îi va contacta, până la finalul lui ianuarie, pe cei propuși și, în urma discuțiilor, va alcătui cea mai bună soluție. „Nu contează decât să fie de acord cu un Banat autentic: multietnic, multilingv, multireligios”, a spus președintele UDMR Timiș. Acesta a mai adăugat că, totuși, un avantaj îl au, la alegerile consiliului județean, președintele filialei județene, dumnealui, și la alegerile locale, președintele filialei locale, Farkas Imre. 

De asemenea, Marossy Zoltán a criticat intenția noului guvern de a face economie la consiliile locale prin reducerea numărului de consilieri. Drept exemplu a dat situația din 1914 a Timișoarei, la 70,000 de locuitori erau 60 de consilieri. „Acum, când la aproape 350.000 de oameni sunt 27 de consilieri la Timișoara” nu le convine celor de la București”, a spus acesta. În opinia lui, altele sunt cheltuielile care trebuie reduse: sumele cheltuite fără răspundere.

Comentarii

comentarii