Acasă Economic Modatim Investment contractează o finanţare de 7,6 milioane de euro pentru a...

Modatim Investment contractează o finanţare de 7,6 milioane de euro pentru a 3-a clădire a City Business Center Timişoara

DISTRIBUIȚI

citz business center 3În plină criză imobiliară, dezvoltatorii imobiliari serioşi primesc încă credite de la băncile comerciale. Dezvoltatorul complexului de birouri City Business Center din Timişoara a contractat recent un credit de 7.600.000 de euro de la Banca Comercială Română. Finanţarea este destinată construcţiei celei de a treia clădiri de birouri de clasa A, având o suprafaţă construită de 14.350 de metri pătraţi. Noua clădire a ansamblului City Business Center va avea o suprafaţă închiriabilă de 9.500 de metri pătraţi, din care 2.000 de metri pătraţi vor fi alocaţi spatiilor comerciale şi serviciilor, oferind chiriaşilor şi 150 locuri de parcare.
„Cererea robustă pentru spatii de birouri înregistrată din partea companiilor, în mare parte multinaţionale, ne-a determinat să continuăm dezvoltarea ansamblului din centrul Timişoarei. Apreciem în mod deosebit efortul depus atât de echipa BCR, cât si a consultanţilor noştri de la Swift Finance pentru încheierea cu succes a acestei tranzacţii şi încadrarea în termenele de livrare agreate cu viitorii chiriaşi”, a declarat Ovidiu Sandor, CEO al Modatim Investment.
„Continuăm să susţinem toate proiectele de afaceri bune, viabile pe termen mai lung, aşa cum am făcut şi în 2009, atât în real estate cât şi în alte domenii. Există astfel de proiecţii care răspund condiţiilor de piaţă actuale, iar clienţii de încredere găsesc întotdeauna finanţarea necesară pentru dezvoltare”, a declarat Dragoş Stoian, director executiv al Direcţiei Finanţări Imobiliare din cadrul BCR.
Printre chiriaşii complexului de birouri a cărui construcţie a fost demarată în 2006 se numără: Alcatel-Lucent, Vodafone, PriceWaterhouseCoopers, IBM, Deloitte sau Unicredit Tiriac. Wipro România va fi chiriaşul principal în cea de a 3-a clădire, contractând deja un spaţiu de aproximativ 4.500 de metri pătraţi, iar suprafaţa total închiriată la ora actuala depăşeşte 60%. Clădirea se afla deja într-un stadiu avansat de construcţie, darea în folosinţă a clădirii fiind programată pentru trimestrul IV 2010.
Principalii consultanţi ai Modatim Properties în aceasta tranzacţie au fost Swift Finance – finanţare, Jones Lang Lasalle – închiriere şi Bulboacă şi Asociaţii – juridic.

Comentarii

comentarii