Acasă Economic Model de faliment de stat. ”Modelul” Primăriei Timișoara a fost preluat de...

Model de faliment de stat. ”Modelul” Primăriei Timișoara a fost preluat de orașul Siret

657
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara este dată a ”model” pentru falimentul de stat. În toamna anului trecut, Municipalitatea Timișoara a avut o ratare de plată de 2,4 milioane de lei în contul celor 5 emisiuni ale sale listate la cota BVB, dar în decembrie a revenit cu plățile la zi. Acum este rândul Primăria orașului Siret, care este restantă cu 90.000 de lei la obligațiunile în valoare de 4 milioane lei listate la Bursa de Valori București. Emitentul motivează întârzierea prin faptul că adoptarea bugetului de stat pe anul în curs a fost amânată. Un nou incident de plată pe piața de capital românească.

Primăria orașului Siret a ratat plata integrală a cuponului semestrial scadent în octombrie. Emitentul a notificat joi piața cu privire la faptul că a a achitat numai dobânda aferentă cuponului de 54.800 de lei și 35.000 de lei din principalul aferent plății de 125.000 de lei. Primăria Siret are o datorie neachitată deja scadentă de 90.000 de lei pe care își propune săo achite în termen de câteva săptămâni.

Percepția pe piața de capital este de stres la nivelul autorităților locale. „Oricum ar fi, e default”, declara pentru Profit.ro reprezentantul unui fond de investițioi activ la BVB.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii