Acasă Economic Momente și situații în care un generator electric se poate dovedi mai...

Momente și situații în care un generator electric se poate dovedi mai mult decât util

841
DISTRIBUIȚI

Generatorul electric transform energia mecanică în energie electric și poate fi de mai multe feluri, cu baterie sau cu combustibil, fix sau portabil, monofazice sau trifazice etc. Un generator electric este necesar, adesea, în diferite momente, zone sau situații care necesită alimentarea cu energie electrică.

Care sunt situațiile sau momentele în care un generator electric este mai mult decât util?

Electric generator – oferte

1. Un generator electric poate fi folosit ca sistem de siguranță în zonele sensibile la pene de curent

Există zone geografice foarte sensibile la efectele climatice adverse, precum cutremure sau furtuni, în special în zonele de coastă, insule, păduri și chiar unele orașe. Pentru persoanele care trăiesc în astfel de zone un generator electric este mai mult decât potrivit și util, mai ales când au loc pene de curent.

De asemenea, un generator electric poate fi un cadou util unei rude sau unui prieten care locuiesc în zonele cu astfel de caracteristici.

Generatorul electric împiedică aparatele electricesă se deterioreze atunci când se întrerupe curentul electric. De la mâncarea din frigider şi până la aparatele electrocasnice care au fost surprinse de căderea de current sau un hidrofor casnic, ce are nevoie de o activitate continuă, toate pot fi afectate de lipsa curentului. Cauzele unor întreruperi de alimentare cu electricitate pot fi diferite, de la furtuni sau ninsori agresive, daune la tabloul electric local şi până la revizii anunţate sau accidente în zona în care se află casa ta. Un generator electric care să intre în funcțiune imediat ce alimentarea cu energie electrică din sistem a fost întreruptă previne, așadar, deteriorarea aparatelor electrocasnice sau electrice dintr-o gospodărie.

Electric generator – oferte

2. Un generator electric poate fi folosit pentru a extrage apă

Există zone unde persoanele încă trăiesc din munca câmpului. În mod normal, aici există și necesitatea de apă potabilă pentru animale, iar adăpătoarele respective trebuie alimentate cu apă. Pentru a obține apa necesară acestor animale, e nevoie de o pompă care să extragă apa din străfundul pământului și, pentru a face să funcționeze pompa de apă, un generator electric este de neprețuit.

3. Un generator electric poate fi folosit în campinguri

Generatoarele electrice folosite în camping-uri obișnuiesc să fie mici și foarte silențioase, pentru a nu crea discomfort acustic pentru cei aflați în vacanță și care caută liniștea. Sunt gândite în mod special pentru a împăca momentele de deconectare din natură și nevoile vieții cotidiene chiar și când ești în vacanță. În mod normal, în camping, un generator electric furnizează energie pentru frigidere, televizoare, încărcătoare etc.

Electric generator – oferte

4. Un generator electric poate fi folosit ca sistem de urgență în fabrici, spitale etc.

Adesea, un generator electric este utilizat ca sistem de urgență în clădiri, fabrici, spitale, companii care doresc să-și crească rentabilitatea etc. Generatorul electric poate suplimenta astfel un sistem electric care nu face față singur necesităților din clădirile amintite.

5. Un generator electric poate fi folosit pe șantiere

Un șantier aflat la început are nevoie de energie electric pentru manevrarea diferitelor utilaje și pentru iluminat. Pentru ca acestea să funcționeze din primele momente, este nevoie de un generator electric, înainte ca șantierul să fie conectat la rețeaua de distribuție electrică.

Tot generatorul asigură iluminatul pe șantiere, pentru a se putea lucre până seara târziu sau de dimineața devreme.

Electric generator – oferte

În funcție de putere, modul de alimentare, precum și diversele funcții disponibile, un generator electric poate fi achiziționat de la câteva sute de lei până la câteva zeci de mii de lei. De exemplu, pe eMAG, un generator electric monofazat pe benzină, de 900 Wați, poate  fi cumpărat cu mai puțin de 400 de lei.

Tot pe eMAG, un generator electric diesel DeWerk 70 TA Automat, 70 kVA (56 kW) ESP, 400/230V, 50 Hz, tablou transfer AAR inclus, poate costa peste 40.000 de lei!

Comentarii

comentarii