Acasă Actualitate Monumentul Revoluţiei va fi construit în ianuarie, după jubileu, cu bani luați...

Monumentul Revoluţiei va fi construit în ianuarie, după jubileu, cu bani luați împrumut

666
DISTRIBUIȚI

Timişoara ar putea avea până la urmă un Monument al Revoluţiei, dar care se va realiza în ianuarie 2020, pentru că nu s-a reuşit la timp să se adune banii necesari.

Până la urmă, cineva a decis că va aloca suma care mai era necesară până la cei 450.000 de euro, dar primarul Nicolae Robu nu a făcut încă publică lista cu numele contribuabililor. O va face zilele următoare. Strângerea de bani va continua însă, pentru ca cel care va donat suma consistentă să-şi poată recupera o parte din contribuţie.

“Cineva şi-a luat angajamentul să completeze cât mai e necesar pentru atingerea sumei care ne trebuie pentru realizarea Monumentului Revoluţiei. Eu voi continua strângerea de fonduri astfel încât cel în cauză, dacă se va putea, să-şi recupereze, dacă se va putea, o parte din suma foarte mare pe care el a dat-o acum, de dragul oraşului. În aceste condiţii, eu cred că va fi gata monumentul în luna ianuarie-februarie 2020, pentru că imediat după sărbători vom trece la realizarea practică după macheta care este deja gata”, a detaliat primarul Nicolae Robu.

Cel care şi-a asumat că va da această sumă, şi-a asumat şi riscul de a nu mai recupera nimic.

La începutul lunii noiembrie, Primăria Timişoara a demarat o strângere de fonduri pentru construirea unui monument al Revoluţiei, pentru comemorarea a 30 de ani de la evenimentele din Decembrie ’89. “În Decembrie 1989, lumea întreagă era cu ochii aţintiţi asupra Timişoarei, urmârind cu emoţie curajul nebunesc al timişorenilor de a înfrunta un sistem opresiv dintre cele mai bine puse la punct din istorie, consolidat în cei aproape 50 de ani comunism. Nu avem voie să uităm ce s-a întâmplat atunci, să-i uităm pe cei ce şi-au jertfit viaţa pentru ca noi, astăzi, să fim liberi! Lansăm, astăzi, iniţiativa de strângere de fonduri pentru realizarea în Timişoara a unui Monument al Revoluţiei din Decembrie 1989, la 30 de ani de la câştigarea prin jertfe şi riscuri a libertăţii! Fondurile intră în conturile Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAPR), Filiala Timişoara, sub girul Primăriei Timişoara. Monumentul este o creaţie a reputatului artist plastic timişorean Luigi Varga, membru al UAPR, Filiala Timişoara. El va fi amplasat în spaţiul dintre Podul Maria şi Catedrală, în Parcul Catedralei”, explica în noiembrie pe pagina sa de socializare Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Comentarii

comentarii