Acasă Eveniment Mormane de gunoi şi maşini staţionate pe interzis, în Calea Şagului şi...

Mormane de gunoi şi maşini staţionate pe interzis, în Calea Şagului şi Zona Dâmboviţa

459
DISTRIBUIȚI

“Sunt abuzuri ale şoferilor, în ceea ce priveşte parcarea autovehicolelor în Zona Calea Şagului. De exemplu, la fosta Arta Textilă, acolo întotdeauna este blocat cu maşini spaţiul rezervat staţionării autobuzelor, deşi este marcat, iar autobuzul trebuie să ocolească. Eu am vorbit şi cu poliţia”, a declarat  Iancu Negrulescu, preşedintele Consiliului de Cartier Calea Şagului-Elisabetin-Odobescu Timişoara. Tot acolo, lângă parcarea Profi, Primăria Timişoara a făcut un părculeţ foarte frumos şi modern. A plantat pomi şi, într-un mod foarte ingenios, a împrăştiat pietricele şi le-a vopsit în verde, parcă ştiind că gazonul nu rezistă sălbăticiei unor semeni de-ai noştri, certaţi cu civilizaţia şi cu bunul-simţ.

Hârtii şi pahare de iaurt în spaţiul verde

Exact lângă părculeţ, a apărut un chioşc unde se vând flori. Poate că nu ar fi nimic, dar chiar în spatele chioşcului a apărut un morman de gunoaie (foto) extrem de respingător, de foarte multă vreme. Acele gunoaie pot deja să-şi facă şi buletin în zonă. În părculeţ, unii timişoreni aruncă hârtii sau pahare din plastic, de la iaurt. Daniela Seracin, PR al Poliţiei Comunitare Timişoara, a declarat că pentru abandonarea deşeurilor pe spaţiul public, pe spaţiile verzi sau pe căile de comunicaţie, amenda se ridică până la 2.000 lei pentru persoanele fizice şi până la 20.000 lei pentru persoanele juridice. “Comoditatea sau lipsa respectului faţă de semeni îi determină pe unii locuitori ai municipiului Timişoara să manifeste un comportament nu tocmai civilizat. Aceste fapte au fost constatate, zilele acestea, de către poliţiştii comunitari care, aflaţi în serviciul de patrulare, au sancţionat 7 pesoane pentru nerespectarea prevederilor OUG 78/2000 modificată şi a Legii 24/2007.Cei în cauză au fost surprinşi în timp ce abandonau pe domeniul public sau spaţiul verde resturi din construcţii, deşeuri din plastic, hârtie sau lemn”, a precizat Seracin.

Hoţii i-au furat roţile maşinii

“Refacerea unei instalaţii de termoficare pe un segment, pe strada Glad, este una dintre cele mai importante probleme de rezolvat în Cartierul Calea Şagului. Acest fapt este cu atât mai stringent, fiindcă strada urmează a fi asfaltată şi ar fi păcat să fie iarăşi spartă”, a spus Negrulescu. Strada nu are trotuare şi fiecare a făcut cum a ştiut cu acel spaţiu. Acel segment de intalaţii este vechi de 40 de ani şi din această cauză au loc multe avarii. “Este şi în avantajul abonaţilor la termoficare, dar şi al Primăriei Timişoara, pentru a nu mai sparge asfaltul”, a spus Negrulescu. Dacă mergem puţin mai jos, pe Calea Dâmboviţei, zilnic, se sfidează semnele de circulaţie. Deşi sunt vreo trei plăcuţe ce arată clar că staţionarea autovehiculelor este interzisă (foto), nu se respectă sub nicio o formă. De fapt, parcă înadins, şoferii nu vor să ţină cont de nimic. La orice oră din zi şi din noapte, partea dreaptă a străzii este plină de maşini staţionate. Pentru ca situaţia să fie şi mai gravă, un timişorean şi-a parcat maşina Volkswagen pe strada Dreptatea, tot în zona Dâmboviţa, sub un stâlp cu un neon foarte luminos, iar dimineaţa, când să plece la serviciu, nu a mai putut. Biata maşină nu mai avea roţi. Hoţii au spart neonul de pe stâlp şi i-au demontat roţile maşinii. În locul lor au pus pietre de pavaj.

Comentarii

comentarii