Acasă Actualitate Moscheea și școala arabă din Timișoara, păzite zi și noapte de mai...

Moscheea și școala arabă din Timișoara, păzite zi și noapte de mai multe echipaje de poliție

DISTRIBUIȚI

Moscheea și școală arabă, din Timișoara, de pe strada Dr. Ioan Mureșan nr. 15, este supravegheată zi și noapte de forțele de ordine în urma postării, pe Facebook, a mai multor mesaje de amenințare la adresa comunității musulmane. Vineri, pe gardul complexului au fost scrise cu spray mai multe mesaje de amenințare, scrie renasterea.ro.

Polițiștii de la Secția 2 și din alte structuri ale IPJ păzesc clădirea începând de vineri seara.

“Am fost la rugăciune vineri (1 decembrie – n.r.) în jur de 200 de credincioși. Am discutat între noi și am găsit pe Facebook mai multe mesaje de ură dar și de amenințare la adresa noastră, a musulmanilor din Timișoara. Interesant este că au fost scrise și în limba română și în arabă. Au scris și pe zidul incintei. Avem camera video de supraveghere. Am decis să anunțăm poliția și să le punem la dispoziție și imaginile pe care le avem noi. E păcat. E prima oară când se întâmplă asta. A mai fost un episod acum vreo 5 ani, când tăblițele de înmatriculare ale mașinilor noastre, care am venit la moschee, au fost smulse și aruncate printre mașini. Atunci am tăcut. Acum lucrurile se pare că sunt mai serioase”, ne-a declarat, pentru renasterea.ro, A. H., unul dintre liderii asociației musulmanilor din Timișoara.

Alim Safwan, imamul moscheii din Timișoara, spune că nu are cunoștință de vreo amenințare

“Nu știu nimic despre vreo amenințare. Ieri am văzut poliția și nu am știut despre ce e vorba. M-au întrebat dacă sunt probleme și le-am spus că nu. Totul este OK la noi. Nu avem nicio problemă. Nu știu de ce au fost ieri mașinile de poliție. M-a sunat azi dimineață (sâmbătă, 2 decembrie – n.r.) domnul comisar-șef Andrei de la poliție să îmi spună că a apărut în ziar ar fi probleme. Eu nu știu de ce au fost mașini de poliție ieri și azi noapte în față la moschee. Și azi dimineață i-am întâlnit în față la moschee și m-au întrebat dacă sunt probleme. Le-am spus că nu sunt. Nu avem nicio problemă”, a declarat Alim Safwan, imamul moscheii din Timișoara, care a contactat reporterii Renașterii bănățene.

Surse din cadrul IPJ Timiș au declarat că mașinile de poliție au fost acolo cu scop de prevenție și că oficial nu a fost înregistrată nicio plângere sau sesizare, ci de unul sau mai multe mesaje, postate pe grup de tineri, o parte dintre aceștia fiind deja identificați.

Comentarii

comentarii