Acasă Actualitate Moții din Timișoara l-au cinstit pe Avram Iancu cu un miniconcert de...

Moții din Timișoara l-au cinstit pe Avram Iancu cu un miniconcert de colinde de Crăciun la statuia de pe bv. Cetății

217
DISTRIBUIȚI

Joi 23 decembrie, de la ora 15.00  Societatea cultural- patriotică “Avram Iancu” Timișoara a organizat un miniconcert de colinde, la statuia lui Avram Iancu, eroul național, Crăișorul munților, situată pe bv. Cetății nr 22.

La eveniment a fost invitat și Andrei Goșcovăț, președintele Asociației Refugiaților, Deportaților, Evacuaților, Expulzaților și Strămutaților din Ardealul de Nord din motive etnice, în perioada 1940 – 1945 – înființată în urmă cu 20 de ani.

În numele asociației Goșcovăț a oferit medalia jubiliară eurodeputatei Maria Grapini, invitată special, dar și preotului, Stelian Borza, fost paroh la biserica Timișoara Mehala, revoluționar, președintele Fundației Române Gheorghe Pruncuț Timișoara, pentru comemorarea eroilor români căzuți pe câmpurile de luptă în afara granițelor țării.

Preotul Borza a fost cel care de la balconul Operei Timișoara, în 22 decembrie 1989, a spus rugăciunea Tatăl nostru, împreună cu aproape 200.000 de timișoreni îngenuncheați cu fața la catedrala mitropolitana ortodoxă.

Ioan Ciama, președintele asociației, a spus în cuvântul lui: “Cu prilejul Crăciunului 2021, am dorit să cinstim această mare sărbătoare a creștinătății și să ne readucem aminte de Crăișorul Munților, de Avrămuț, printr-o salbă de colinde, aici, la statuia lui Avram Iancu. Nu vrem să fie uitat eroul nostru național, care și- a pus viața în slujba libertății și drepturilor românilor. Sperăm că spiritul său de acolo din cer se bucură că nu l-am uitat.

Doamna Grapini vine de mulți ani cu societatea noastră. A fost chiar în Serbia cu noi. O prețuim și o iubim, fiindcă trăiește, gândește și simte românește, iar acest fapt s- a văzut de fiecare dată în activitățile pe care le-a desfășurat în Parlamentul European, de aceea merită toată stima și aprecierea noastră.”

 

Comentarii

comentarii