Acasă Politica Moţiunea e gata să „pice”. Documentul e considerat ca fiind unul penibil...

Moţiunea e gata să „pice”. Documentul e considerat ca fiind unul penibil de şeful PSD Timiş, Călin Dobra

1153
DISTRIBUIȚI

Documentul întocmit de partidele care au semnat moţiunea de cenzură împotriva Vioricăi Dăncilă este unul subţire, un document penibil, spune Călin Dobra, şeful filialei Timiş a PSD. El a remarcat faptul că niciunul dintre partide nu ştie ce vrea după moţiune, dacă vor sau nu într-un eventual guvern, ce tip de executiv se doreşte. Nu există o coagulare a ideilor subliniază Dobra.

„Această moţiune este unul dintre cele mai penibile acte de acest gen realizate. Am studiat actul, nu durează mult, sunt doar opt pagini, mai mult sunt semnături acolo. Dar ei trebuie să ştie că nu semnăturile duc la trecerea moţiunii ci votul în parlament. Iar PSD are voturile să-şi continue activitate. Acolo e o adunătură de partide, este formarea unui nou CDL, în care PNL ocupă locul PNŢCD, şi apar şi restul partidelor: USR ALDE, Pro România”, a declarat Călin Dobra.

De fapt, tot acest circ ar fi unul realizat pentru a înlesni un nou mandat pentru Klaus Iohannis în fruntea statului.

„Nu e o opoziţie constructivă, e un un comitet pentru susţinerea lui Klaus Iohannis. O coaliţie menită să ţină totul blocat, de a crea o criză guvernamentală, o blocare a proiectelor, chiar şi a celor din Timiş. Mă surprinde că au semnat cei de la ALDE, ei au votat astfel împotriva lor, dar nu e de mirare. Foştii colegi au fost în posturi de decizie, deci la putere”; mai subliniază Dobra.

Alianţa din spatele moţiunii nu ştie nici măcar ce doreşte fiecare în urma susţinerii acesteia.

„Această adunătură de partide nu pot să-şi armonizeze ideile şi să facă o echipă guvernamentală. Unii vor guvern politic, unii vor tehnocrat, unii vor în guvernare, alţii nu. Ei arată că nu ştiu ce vor. Sunt ferm convins că după 10 octombrie nu se va mai putea discuta de blocaje şi Iohannis va trebui să dea drumul la guvern. Le-aş sugera semnatarilor moţiunii că decât să se treacă pe listă mai bine să semneze pactul, tocmai pentru a avea o direcţie bună pentru viitorul românilor”, a mai subliniat Călin Dobra.

Comentarii

comentarii